Vakna upp i blodbad

Tisdag 3/7

I förrigår beslutade vi oss tillsammans med ronden att vi skulle försöka schemalägga och skaffa lite rutiner här på hospice, så att vi lättare kan styra upp våra dagar och slippa vänta så länge på alla omläggningar. Planen är att jag ska bli väckt 09.30 för att då få hjälp med toa, påklädning, och komma upp i rullstolen. Sedan skulle jag äta lite frukost, vakna till liv, och sedan omläggning efter det. Så när jag vaknade 10.15 av mig själv blev jag först lite småsur. Men jag stoppade snabbt den tanken, kanske hade det hänt något på avdelningen. Jag menar risken är ju stor att det skulle vara någon som avlidit. Larmade iallafall på larmknappen för att kolla vad som stod på, och praktikanten till min sköterska sprang in och meddelade att jag skulle få vänta lite då min sköterska behövdes någon annanstans där och då. Tror mina aningar stämde då min sköterska var lite uppe i varv och uttryckte att det hade varit lite mycket där på morgonkvisten, och så såg jag dessutom en familj som packade ihop sina saker lite senare. Så ja, såklart har jag totalt överseende med att de inte kom och väckte mig. Bättre lycka med rutinerna nästa gång helt enkelt.

När hon väl kom fick jag såklart hjälp med allt jag önskade. Det roliga var att lilla Amanda fortsatte sova igenom allt, trots omläggning och folk som pratade högt osv. Hon är verkligen grym på att sova, aldrig varit med om någon som kan sova så som hon haha. Det var inte förrän när ronden kom vid lunch som vi väckte Amanda och "skickade" ut henne haha. Vi följde upp frågorna från föregående rond några dagar tidigare men fick egentligen inte mycket mer klarheter.

När ronden var klar hade vi fått godkänt att sticka hem, så jag började packa i högsta hugg. Sedan bar vi av hemåt jag, mamma och Amanda. Var så himla trött i bilen och somnade med en gång. Perfekt ställe att återhämta sig på, när man ändå inte kan göra något annat. Vi hann inte vara hemma länge förrän Jenny och Rocky kom, samt hela familjen Lavemark. Anledningen till detta stora kalas var ju såklart Sverigematchen. Lavemarkarna hade tagit med sig god mat ännu en gång, min favorit Oxfilé. Lagom nöjd haha!

Och vilken tönt jag är då, satt och skrek under hela matchen haha. Som jag nämnt är jag inte annars alls någon som bryr sig om sport överhuvudtaget på TV. Men ja, detta år verkar något ha hänt. Enligt mig själv så vann de för mig igår haha! En trevlig kväll med god mat, bra sällskap, och allmänt mys bara. Inga förväntningar, måsten eller krav, bara mys.

Onsdag 4/7

Idag vaknade jag upp på ett mindre trevligt sätt - i ett blodbad. Okej, nu kanske jag överdriver lite, men mycket blod var det iallafall. Förbandet över bölderna hade rullats upp och helt enkelt läckt. Så ja, massor av sårvätska på skyddet jag alltid har i förebyggande syfte, samt en stor fläck på mitt täcke. Usch, får sådan fruktansvärd jäkla ångest att det bara bränner i hela halsen. Jenny hämtade rullstolen, lade ett skydd i den, och satte mig sedan där. Så fick det vara i någon timme. Jag hann då få i mig lite frukost innan min dusch, då omläggningen ändå skulle tas bort då.

Jag duschade på som vanligt och försökte att inte tänka på det. Vägrade sedan att gå ur duschen innan HSV kom. Jag ville att de skulle vara klara och redo att lägga om innan jag klädde på mig. Den starka klumpen i magen släppte inte förrän de hade lagt om det helt och hållet. Usch, ingen rolig sak att starta dagen med.

Efter det tog jag det lugnt i stort sett hela dagen. Tog en promenad med Jenny och Rocky. Meningen var att vi skulle upp till affären och köpa glass, vilket är en liten bit. Men vi fuskade lite när självaste glassbilen körde förbi, blev dock lite mer glass än vad jag först hade tänkt haha.

När vi kom tillbaka från promenaden packade jag ihop, och jag, Jenny, och Rocky åkte mot stan. Innan vi åkte mot Hospice blev det ett stopp på Subway för lite middag, samt ett stopp hemma hos Lavemark för att hämta upp Johanna. Hon fick alltså bli min sovsällis denna natt, och såklart lill Rocky.

Nu har vi precis tryckt i oss massor av melon medan vi kollat på en film. Men nu - sova! Kram på er!

Gillar

Kommentarer

Eva
,
💛💛💛✨
Lillan
,
❤️❤️❤️
Åsa
,
Du fantastiska Saga,
I morgon cyklar jag in i Paris tillsammans med mina teamisar i TRGM Lund 2018 som en avslutning på projektet att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi har snart cyklat 120 mil genom Europa och nästan varje mil har jag tänkt på dig. Kommer också att ha med dig i tanken under morgondagen...💛💛💛
Malin
,
❤❤❤🐶🐶🐶❤❤❤
Ann
,
Fina fina Saga💛 Tänker på dig och hoppas du har det bra❤❤❤
Eva
,
💛💛💛 varmaste tankar till dig Saga 💕
Carina
,
Tänker på dig Saga....massor med kramar till dig och din fina familj❤️ och Rocky! 💛✨💛✨💛
Victoria
,
Fina fina Saga!💛 tänker på dig o hoppas du har bra dagar! ❤️
Petra
,
Stor kram till dig Saga! 🤗❤️ Hoppas du har bra dagar och orkar hejja på Sverige idag. 😍🤩🇸🇪💛
Malin
,
Hejja finaste Saga❤❤❤och Sverige🇸🇪🇸🇪🇸🇪