Vad händer med min kropp?

Idag har det inte hänt någonting förutom att jag har duschat. Jag har sovit bort exakt hela dagen, vilket ger mig sådan extrem ångest.

Jag älskar min pump. Utan den hade jag aldrig kunnat leva mitt liv såhär bra, jag hade tvingats legat på sjukhuset konstant. Trots att den är till stor hjälp betyder inte det att den inte strular. Jag har alltid haft det besvärligt att sitta, då mina nerver hamnar i kläm i den positionen och skapar smärta. Jag har därför ända sedan jag fick ont haft väldigt svårt att åka bil tex. När jag fick pumpen trodde vi att det skulle bli ändring på det, men vi märkte ganska fort att den inte funkade heller. När jag fick ont klickade jag på bolusdos, dosen gick in, men smärtan lättade ingenting. Det var som om dosen försvann någon annanstans. Vi har lärt oss utav det och försöker nu att stanna så fort som möjligt när smärtan kommer. På så sätt kan jag gå ur bilen och ställa mig upp och ta dosen. Efter några minuter, när den givit effekt kan vi åka vidare. Såklart har det varit jobbigt, tex när man befinner sig på motorvägen, men vi har ändå lyckats löst det tillslut.

Nu de senaste veckorna har det tyvärr uppkommit ännu ett problem. Pumpen som tidigare alltid har funkat som den ska när jag har stått och legat ner, gör inte det längre. För nu ger inte pumpen alls lika bra effekt när jag ligger ner. Efter att jag har legat 10-20 min får jag alltid ont, och när jag då provar att ta bolusdos blir det precis som när jag sitter ner och tar bolusen, den försvinner bort någon annanstans. Detta gör så att mina nätter blir otroligt jobbiga. Efter bara några minuter får jag ju ont, och så vaknar jag flera gånger per natt utav det, och då tvingas jag ställa mig upp och ta en bolusdos för att kunna somna om. Att ställa mig upp när jag är sådär trött är nästintill omöjligt, och dessutom farligt. Mina ben har flera gånger vikt sig och jag ramlar ihop. Har provat att ligga i olika positioner, med kuddar och andra hjälpmedel, men inget vill funka. Känns tyvärr inte riktigt som jag blir tagen på allvar, för det ska ju inte kunna gå till så enligt läroboken säger de. Men jag hoppas verkligen att de kan göra något åt det snart.

Och sen har jag tyvärr ett till rätt så stort problem. Nu när jag har slutat med kortison har mina eksem blivit loco. Innan var det bara eksem under själva plasten, och så fort de fick lufta lite så blev det lite bättre. Sådan tur har jag tyvärr inte längre. Nu har jag massor av eksem under plasten, och även som en stor ram runt plasten med eksem efter "duschplasten". Nu har det dessutom börjat klättra uppåt så att hela mitt högra bröst är täckt, likaså i armhålan och min överarm. Kan inte begripa vad som händer med min kropp. Hur kan den bara helt plötsligt bli allergisk mot något jag tålt i hela mitt liv? Och trots att jag har plåster på en så liten del av min kropp, täcks halva min överkropp av massa eksem. Smörjer nu in med stark kortison och mellan varven mjukgörande. Trots detta blir det bara värre och värre. Får lite smått panik då det ända vi kan ta till är kortison, och det vill jag inte ha pga att det blir så jobbigt psykiskt. Kommer dock om ett tag tvingas ställas på det igen då detta kommer att gå helt överstyr annars.

Nej, nu ska jag lägga mig och försöka sova igen för konstigt nog är jag svintrött, trots att jag sovit hela dagen. Önskar er en bra start på veckan! Kramis!

Gillar