Trolltunga del 1

Vet inte hur jag ska börja detta inlägg!? Jag har fått uppleva en sådan sjukt häftigt äventyr! För det första, jag har aldrig sett något så vackert som Norge, och för det andra, jag fick uppleva det med världens bästa gäng. En dröm!

Vi startade resan vid kl 04.45 på torsdagsmorgonen. Jag, som annars brukar ha jätteproblem att komma upp ur sängen, flög upp haha. Så nervös, men så galet taggad. Ja, vi startade vår färd då, och mötte upp resten av gänget vid lunch, och gick där igenom hela planeringen för resan. Så kul att träffa alla, så många nya ansikten. Jätteglad blev jag också när jag fick veta att minst tre av dem var fotografer, haha. Jag är ju världens nörd när det gäller kameror osv, och är väldigt pigg på att lära mig nya saker.

Vid 18.30 kom vi fram till campingen för natten som låg i Odda, Norge. Så det blev en hel del timmar i bilen, vilket min rygg inte tyckte så jättemycket om. Vi satte upp tälten i regnet och leran haha, käkade middag, och sen var det bara att krypa ner i sovsäcken för att få lite sömn.

04.45 var det väckning. Vi gjorde iordning oss och packade ihop våra tält. Sedan tog vi bilen upp mot parkeringen, till början av leden mot Trolltunga. Efter lite frukost och utfördelning av packning, så började vandringen. Någon timme in i det så kändes det tungt, skulle jag verkligen klara det här?! Det var då jag bara la en snabb blick på Aron, och jag tvekade inte en sekund på att jag skulle klara det. Om han klarar det, ja, då kan ju banne mig jag också det! Och det var riktigt tufft. Vi gick i nio och en halv timme för att komma fram. Efter varje steg man tog blev det bara vackrare och vackrare. Svårt att förstå att det var på riktigt. Så OTROLIGT fint alltså! Så jag kunde ändå skingra tankarna på allt det vackra istället för att fokusera på hur jobbigt det var.

När vi kom fram så var det photoshoot i regnet. Ja, vi hade ju tyvärr lite oflyt med vädret, men vi fick bättre än var prognoserna visade iallafall. Och efter denna dag var jag DÖD, så sliten, frusen och trött. Då ville jag helst av allt bara ligga hemma i soffan, under en filt. Istället fick jag ligga på mitt hårda liggunderlag i tältet, vilket är mysigt det med, men just där och då kändes det mindre roligt.

Och de resterande två dagarna berättar jag om imorgon. Inlägget blir alldeles för långt. Kika in här då!

Gillar