Tillbaka på sjukhuset

Olyckligtvis skriver jag återigen ett inlägg från sjukhuset. Jag ska ta allt från början!

Jag vaknade upp idag av att hemsjukvården kom, en läkare och en sjuksköterska. Både jag och mamma blev lite smått arga på dem, då de helt utan förvarning klampade in innanför dörren imorse. De brukar annars alltid skicka ett sms när de är på väg så att jag får chansen att vakna till lite, komma upp ur sängen, och få på mig kläder. För att jag ens ska orka lyssna och kunna ställa de rätta frågorna behöver jag få vakna till ett tag så att jag är klar i huvudet. Så nej, tyvärr var jag inte sådär jätteglad precis.

Vi började prata allihopa, om pumpen och eksemen bl.a. I början stod jag upp under samtalet, då jag hade ont i tumören efter natten. Ja, ni vet krånglet med pumpen, som jag pratade om i förra inlägget. Det var när jag stod upp som mamma uppmärksammade att min högra vrist var mycket större än min vänstra. Jag fick panik redan då. Vi alla fyra började kolla på det, men det enda som var svullet och såg konstigt ut var själva vristen. Inatt sov jag i min sackosäck pga att min pump inte funkar så bra när jag ligger ner (skrev om det i förra inlägget). Så det blev en liten konstig sovställning, typ halvliggandes/sittandes men ändå med lutning så att medicinen i pumpen kom rätt. Min hypotes över min svullna vrist var att jag pga min konstiga sovställning legat med foten på något konstigt vis, och att det var orsaken. Läkaren tyckte det lät rimligt, och vi lämnade det där och sen försvann de iväg.

Tänkte inte så mycket mer på det och gjorde istället iordning mig. Jag spelade därefter in en video. Mot kvällen skulle vi ta bilen in till stan, och mamma hjälpte mig på med skorna. Då märkte vi att det fortfarande var lika svullet som sju timmar tidigare. Vi kunde ju inte göra något åt saken och släppte ännu en gång tanken. Mamma fyllde ju år för mer än en månad sedan, och inte förrän nu tog vi oss tiden att äta på restaurang, som var min present till henne. En god middag på favoritrestaurangen Pinchos, ville ju visa mamma vilket fenomen hon har missat.

Vi hade en supermysig och god middag, och bestämde oss sedan för att åka upp till extrafamiljen Lavemark. Cissi fyllde 17 år igår, och eftersom jag inte mådde så bra kunde vi inte komma på kalaset. Därför firade vi henne en stund när vi ändå var i stan.

Vi pratade, fikade lite, pratade lite till, och gosade såklart en massa med vovven. När klockan började bli mycket och vi skulle hemåt var vristen/vaden fortfarande svullen. Öm och spänd, men ingen färgskillnad, värmeskillnad, eller känselskillnad.

Vi sade hejdå till allihopa och klev utanför dörren. Då brast jag ut i gråt. Jag var så himla orolig. Jag bad om att få åka till avdelningen, så att de kunde kolla upp vad som hänt. I bilen på väg dit fick jag världens panikattack, som inte gav sig på länge.

Eftersom jag fortfarande var panikslagen när vi kom fick jag lugnande tills jag lugnade ner mig. Blev undersökt av en läkare, som inte heller hittade några tecken förutom svulllnaden, som tydde på en propp. Han bokade iallafall in mig på ett akutultraljud. Efter det däckade jag av allt lugnande. Jag väcktes någon timme senare av att de ville ge mig en fragminspruta (blodförtunnande). Pga lång kö får jag göra ultraljudet tidigast imorgon bitti.

Så, det blir alltså övernattning här på sjukhuset inatt, och så får vi se imorgon vad som händer!

Puss och godnatt

Gillar

Kommentarer

Moa
,

Vilket skit! Jag hoppas du kommer må bättre snart och att de fixar det där med pumpen, verkar extremt jobbigt allting.

Måste säga att du är en väldigt härlig person, hittade dig via youtube, du berättar jättebra <3

Naatly
Naatly,

Vännen! 😟 Hoppas du får göra ultraljudet snabbt så du får svar! Tänker på dig <3

nouw.com/naatly
Malin
,
❤❤❤
Malin
,
❤❤❤
Anja
,

Lycka till imorgon, och hoppas att Du får en god natts sömn, trots sjukhussängen.

Lillan
,
Stor kram ❤️❤️❤️
Irene
,

Hoppas ni kan få bättre ordning på pumpen. Tänker på dig.💛

ellapihl
ellapihl,
så stark <3
nouw.com/ellapihl
ullijonsson
ullijonsson,
hoppas allt går bra 💕 styrkekram 💖
nouw.com/ullijonsson
Fredrikapersson