Tänk om det gick att gipsa?!

Idag var det dags för CT-röntgen, för att kolla efter metastaser i lungorna. Och som jag nämnt tidigare så hatar jag verkligen CT. Eller egentligen inte själva röntgen, utan kontrasten man får. Man får kontrast för att det ska "lysa" upp själva cancern så att man ser vart det sitter, och den får man via en nål i armen. Mår så sjukt illa av den, och är verkligen på gränsen till att spy varje gång. Så det var med en riktigt ångestfylld känsla som jag gick dit idag. Innan jag gick till röntgen så pussade jag lite på Love, och snodde med mig mamma till röntgen. Skönt att hon kunde komma med ett tag.

Det gick iallafall bättre än förväntat, då jag brukar må betydligt sämre än vad jag gjorde idag. Sedan var det bara att sätta sig i bilen, och åka raka vägen till Björklinge. Fotbollsskolan började nämligen idag. Har varit lite spänd, då jag är rädd för att något barn ska ta upp att jag är sjuk.

Det blev en incident som jag blev lite ställd av. En av ungarna frågade varför jag hade kort hår, varpå jag svarade "för att jag vill". Då sa han att tjejer ska ha långt hår och inte kort haha, och ja, så diskuterade vi lite kring detta. Tycker det är tråkigt att vi har sådana normer ens, som om att det inte vore okej för en tjej att ha kort hår!? Aja, det slutade bra, och jag slapp nämna min sjukdom. Vill verkligen inte att barnen ska få reda på det.

Lovetuss har fått komma hem, och han tackar för alla fina kommentarer från er! Tack och lov är det inga frakturer i nacken! Frakturerna/kotkompressionerna i ryggraden gör dock att han inte får idrotta på två månader. Stackarn, han som springer runt hela tiden. Nu missar han både fotboll och hockeyskola i sommar. Det här sommarlovet kommer att behöva mycket idérikedom för att hitta på lugna sysselsättningar, då han inte ens får hoppa från bryggan! Kom gärna med förslag!

Gillar

Kommentarer

J-Å
,
Du och din bror kan kanske börja med schack? En mycket lugn sysselsättning 😉 Jag kan lova att det kräver lugn, stillhet och tålamod 😊 Hoppas att allt är så bra som möjligt med er. <3
Johan
,
Och ändå har du mycket längre hår än Sinéad O´Connor. En annan norm man stör sig på är det där med att man ska frigöra sig från sina föräldrar (har läst det fina reportaget om dig i Barn & Cancer). Visst kan det vara befogat att göra det, men bara om de har hållit en i fångenskap under hela ens uppväxt. Nä, du gör helt rätt som väljer din egen väg och inte bara följer strömmen. Det inger respekt.
Minna
,
När får du svaren på röntgen? <3
Ingela
,
Håller tummarna för ditt röntgensvar. Ge Lovetussen en krya på dig kram från mig,,,du får givetvis en du också😍
Björn
,
Låt dig inte störas av barnens kommentarer om ditt hår. Om du ändå vill ge något svar så kan du ju visa killen en bild på lämplig hårdrock-grupp och säga att så här ser många "killar" ut i håret.
Rebecca
,
Här kommer lite idéer till Love: Fiska (det är en väldigt somrig aktivitet och kan vara både spännande och roligt när man är 10 år), köpa en uppblåsbar gummibåt med åror som han kan ro omkring i med kompisar, bygga en egen trädkoja (eller koja) med plankor och spik och sedan göra mysigt där inne med kuddar och filtar, tälta med kompisar, bygga en pilbåge och prick-skjuta med lämpliga pinnar, sälja lemonad/glass/vad-som-helst på er gata,... det finns MASSOR! Behöver ni mer idéer så småningom så säg till så ska jag tänka vidare tills dess! Lycka till med CT-svaren!
Ulla
,
ge Love en extra kram från mig. Allt ordnar sig till slut ttror jag. 😃
Anja
,
Mitt barnbarn älskar att leta efter pokemon (heter dom så?!). Eller spela krocket!
Anja
,
Du passar otroligt bra i Din korta frisyr! Jag tycker Du ska behålla den frisyren!
Ann
,
Du är ju jättefin i kort hår. Du passar i det lika bra som långt och det är inte alla som gör inte jag. Men på dig spelar inge till för du är så vacker i bägge kram