Superhjälten Hampus!

Även fast jag gick och lade mig himla sent igår så kom jag upp hyfsat enkelt. Det händer inte ofta! Tröttheten slog istället till rejält i bilen, och jag sov hela resan in till sjukhuset, var fruktansvärt trött. På bonken var det provtagning och läkarundersökning, och därefter strålning på Skandion. Allt gick bra, men nu har det blivit rejält mycket rödare på huden, som strålats, än vad det var för bara några dagar sedan. Jag fick iallafall en stark kortisonsalva, som ska lindra besvären något.

Masskrock på E4an, på tre ställen där vi bor. Därför kändes det inte klokt att ge sig ut på vägarna. Det hade inte varit så kul att hamna i köer i flera timmar, eller kanske till och med sladda av vägen själv. Kungsberget får vänta till någon annan dag.

Jag vill be er om en viktig sak! Nu är det så att det finns en pojke, Hampus, som är cancersjuk. Han är inte äldre än min lillebror. Han och hans familj har fått beskedet att det tyvärr inte går att bota Hampus från hans hemska sjukdom. Blir fruktansvärt ledsen! Det hade lika gärna kunnat vara min lillebror. Nu har det startats en insamling till hans familj, så att de kan förgylla tiden så bra de kan under Hampus sista tid. Jag har swishat en slant, och det kan vem som helst göra. Jag vill göra vad jag kan för att Hampus ska bli frisk. Det minsta är att skriva om honom här på bloggen, och uppmana er att skicka en slant. Tack!

Jag hatar verkligen denna hemska jävla skitsjukdom!! Inga fler oskyldiga fina barn ska någonsin mer behöva dö i cancer!!!!


Skrivet av Patric Lofeldt på Facebook.

Jag bokstavligen BER er att ta sig tid att läsa hela det här inlägget, stötta Hampus och hjälpa till att sprida det. Ta chansen att visa ditt stöd direkt till superhjälten Hampus!

Hampus är en superhjälte som är 10 år gammal. Han gillar att leka, bada och spela. Han är väldigt klok, snäll, omtänksam och rolig.Han har en mamma, en pappa, en syster, en extramamma, kusiner och vänner. Tusen personer som älskar honom. Och så har han cancer.

När Hampus var 4,5 år gammal så drabbades han av Akut Lymfatisk Leukemi, ALL. Men som en sann superhjälte så besegrade han det onda och kom vinnande ut på andra sidan. På sin 8-årsdag så kom läkarna med beskedet att han fått cancer igen, den här gången Myelodysplastiskt Syndrom, MDS.

Hampus har fått två stamcellstransplantationer vilka tyvärr inte varit lyckade och två dagar innan julafton kom beskedet att Hampus fått tillbaka MDS och nu är på väg att utveckla AML, Akut Myeloisk Leukemi.

Detta betyder att alla möjligheter är uttömda, och det enda som återstår nu är att medicinera för att bromsa förloppet så gott det går och för att hjälpa Hampus att få må så bra som möjligt sista tiden. Detta beskedet går inte ens att föreställa sig för de flesta, och att det rör ett barn gör det ännu mer ofattbart.

Hampus älskar att bada, men har inte fått bada på ca 2 år nu pga infektionsrisken. Han pratar om att han vill åka utomlands och bada, och läkarna motsätter sig inte det då allt nu handlar om att ge Hampus och hans familj en så fin tid tillsammans som möjligt. Men vi vet alla att det kostar pengar.

I dagsläget pågår det en insamling i Hampus namn till Barncancerfonden, och på drygt en vecka har den inbringat nästan 50 000 kronor till stöd för Barncancerfonden vilket är otroligt fint gjort av alla som hjälpt till.

Min önskan är nu att få samma genomslag med en insamling som oavkortat går direkt till Hampus och hans familj för att åtminstone hjälpa dem lite att få en fin tid tillsammans. Och går det riktigt bra så kan kanske Hampus få åka utomlands och äntligen få bada igen innan det är för sent.

Min uppmaning nu är att sprida det här inlägget så mycket det bara går, och donera en liten summa via Swish eller banköverföring direkt till Hampus mamma Linn.

Du har möjlighet att hjälpa till på riktigt nu, och även om julen handlar om stora utgifter för många så tror jag de flesta kan avvara några kronor och visa Hampus och hans familj att medmänsklighet, omtanke och kärlek är en äkta känsla hos många.

Julen gav tyvärr inte Hampus det miraklet han behöver, men vi kan hjälpas åt att visa att vi alla stöttar honom och gör vad vi kan för superhjälten Hampus och hans familj.

Swish: Linn Monthan 0704331361

Banköverföring Swedbank: Linn Monthan 8270-1, 994 684 394-4

Gillar

Kommentarer

Annicka
,
Burr... Kallt ute. Be att ni inte åkte till Kungsberget igår. Riktigt halt ute, märktes i Björklinge att det hade varit olyckor på E4:an såg ut som det gjorde innan E4:an kom till. Bilar i ett långt pärlband genom Björklinge. Läste också om Hampus, swischa en slant till hans familj för att stötta dom med en resa., Hampus vill åka till värmen och bada i havet. 💕💕💕
Sanna
,
Åh Saga kan du lägga ut en länk till facebookinlägget så att man kan dela det på sin facebooksida? 💕🙏🏼
Malin
,
Kram❤