Sprickor i hela bäckenet

Onsdag 8/3

Del 2 av min onsdag! Del 1 hittar ni här

Denna vecka har jag slagit mitt egna rekord, värre smärta än det här har jag aldrig någonsin genomlidit. Just denna dagen var smärtan som allra allra värst och jag grät flera gånger under dagen, då det verkligen inte gick att hålla tårarna tillbaka. Denna smärta önskar jag inte ens min värsta fiende, för detta är riktigt jävla vidrigt.

När min läkare kom in och skulle presentera röntgensvaren fick jag bättre förståelse i vad som gjort och gör så himla ont. "Vi har kollat på bilderna nu och du har inga fler frakturer än de redan befintliga". Jag trodde jag hörde fel och upprepade "Befintliga?" Då förklarade hon vad hon menade, och jag hade lite svårt att hänga med på vad hon sa. Men min uppfattning av hennes information är att tumören skapar sprickor när den tränger sig in i skelettet. Så, det är som små frakturer i hela tumörområdet, alltså i mitt högra bäcken, ryggrad, och korsben. Sedan hade det nu på senare tid bildats en större spricka, som vi tror kan ha uppkommit när jag ramlade på den där isfläcken i januari. Det känns både rimligt och inte rimligt att jag fick den då. Det var en hård smäll och jag kunde knappt gå den kvällen, men dagen efter kände jag mig rätt så återställd igen. Tänker att den smärtan borde ha hållit i sig några dagar iallafall. Jag vet inte faktiskt men en stor spricka är det där iallafall.

Jag önskar att jag hade fått informationen om sprickorna tidigare, men ja, tyvärr ännu en miss. De sa att de inte tyckte det var viktigt nog att nämna, det tycker verkligen jag. Är lite besviken att det tagit dem mer än 1,5 år att berätta detta. Denna information ger ju mig lite förståelse i varför jag inte längre kan göra vissa saker, tex som att nå ner till mina fötter och varför det gör så ont när jag försöker med det. Detta kanske också ger er lite förståelse i hur ont jag faktiskt har. Tänk er att behöva gå runt med ständiga frakturer i ditt bäcken, frakturer som inte läker. Kan lova er att det verkligen inte är skönt. Juste, sedan kan ni ju prova åka lite snowboard på det också haha. Nej, nu när man fått reda på det så låter allt det jag gjort så absurt, hur lyckades jag med det?!

Vad jag förstod så ska det inte vara några nya sprickor, utan jag slog bara i de gamla och kanske spräckte upp dem lite. Men vad de tror så kommer den värsta värken att lägga sig. Det var så skönt att få höra de orden. Jag började nämligen frukta för att detta skulle orsaka så att jag aldrig mer skulle kunna gå igen. Nu hoppas jag verkligen på att jag snart blir "återställd", helt och hållet kommer jag inte bli men iallafall så mycket så att jag kan få gå lite till.

Efter att min läkare gått kom smärtteamet. Ni vet ju att jag haft väldigt svårt för en del av dem, men denna gång bet vi ihop från båda håll och lyckades då ha ett bra möte där alla fick säga sitt. Vi bestämde att jag skulle få höja i pumpen så att jag förhoppningsvis kunde få lite mindre ont. Därför valde jag att denna dag gå från 0.7ml/h till 0.9ml/h. Jag fick höja ända till 1.5ml/h om jag ville men man måste ta ökningen försiktigt, så att jag hinner känna efter.

När folk har frågat mig om de får komma upp hit och hälsa på har jag sagt nej. Den ärliga anledningen till det är för att jag helt enkelt har skämts. Jag har skämts över min kateter och att mitt urin hänger i en påse på sidan av sängen. Skäms till och med när sköterskorna kommer och tömmer den. Önskar jag visste varför jag gör det till en så stor grej, men det känns så himla förnedrande. Så det har därför inte blivit många besökare denna gång. Men när min kompis Cissi ringde till mig och frågade om hon fick komma och ta med sig mat lite mat kunde jag inte säga nej. Mat behövde jag, och sällskap också för den delen. Beställde sushi av henne. Hon själv åt en pizza från Pizzahut, och så hann hon springa in på ICA också där hon köpte lite snacks. Trots alla dessa stopp tog det inte alls lång tid för henne att komma.

Jag och Cissi hade film-marathon och åt en massa gott godis. Både jag och Cissi är nattugglor och mamma är tvärtom, hon vill gå och lägga sig tidigt. Dessutom blir det rätt så trångt med tre sängar i salen även fast det är möjligt. Därför bestämde vi att jag och Cissi skulle sova tillsammans i mitt ordinarie rum och mamma fick sova i ett annat rum. Det kändes bra för samvetet att hon fick bra sömn, och att hon fick ha det tyst och lugnt. Annars brukar hon kunna vakna lite då och då när sköterskorna kommer in på natten.

Nu ska jag försöka sova vidare! Hoppas på ork till att skriva mer uppdatering härifrån sjukhuset! Trevlig helg! <3

Finaste vinkeln som finns haha!

Gillar

Kommentarer

catrineengstrom
catrineengstrom,

Förstår att det känns jobbigt med katetern, du kanske kan ha påsen i en sån "påshållare" på benet när du får besök? Det brukar gå bra att ha ett par slappare byxor över, typ mjukisar, så då syns den ingenting. Stor kram <3

nouw.com/catrineengstrom
Lasse
,
Så imponerad av din vilja och ditt fina humör trots det du går igenom. Önskar av hela mitt hjärta att dina smärtor avtar Säga.
Pias
Pias,
Tack fina fina Saga att du skriver, så öppet transparent och ändå med humor nära, alltid xx. Beundrar dig/ditt sätt att ta dig an situationen, du e fantastisk tjej!!
nouw.com/pias
Pias
Pias,

Hörrö Saga, du gör ju rätt, som har aktiverat dig, när smärtan tillåtit. Jag hitta en äldre artikel om sprickor i bäckenet. http://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/artiklar/experterna/20090108/hur-snabbt-laks-en-backenfraktur/

nouw.com/pias
Anki
,
Du är fin i alla vinklar. Kram
Sofia
,
Du har sagt till läkarna att du inte vill veta så mycket, så de kan ju vara så att dom inte ville skrämma dig eller skapa ångest hos dig.
Sofia
,
Förstår att de måste vara supersvårt att vilja veta vad som händer i kroppen men ändå inte❤️ skönt att de iallafall inte blev nån större fraktur av fallet. Massa styrka!
A
,
Mitt i allt det hemska så tänker jag ändå att det är fantastiskt vilka vänner du har!! Ofta försvinner vänner för en när livet blir tufft så de du har är verkligen helt underbara som fortsätter att komma trots allt som händer! Önskar bara att du kunde få må bra igen också....❤
David
,
Du är bäst!!! Krya! <3
Carola Salén
,

Förstår din smärta, har brutit lårbenet på 4 ställen och det gjorde ont!!! det känns mycket underligt att du ska behöva kämpa för att smärtteamet ska förstå vad du vill och behöver. Att de ej har informerat dig om sprickorna måste kännas konstig, nu förstår du kanske varför du inte kan göra vissa rörelser hm........ katetern är asjobbigt, obehaglig när de sätter dit den men den går att gömma. Mysig att Cissi kom med sushi och snacks och att mamsen får softa skönt i eget rum. Ha en najs lördagskväll. Puss och kram skumbanan 😘

Lena
,
Jättetråkigt med alla sprickor men du har junuttryckligen sagt att du inte vill få någin information så då säger ju inte doktorerna något.