Shipwreck

Onsdag 31/8

Idag hade vi bokat en båttur som skulle ta oss till bl.a. Shipwreck och blue caves, som är populärt här på Zakynthos. Dagen började väl sådär. Jag var trött, glömde hatten på bussen, irriterade mig på människor som trängdes och som verkligen inte kunde sluta stirra på mig. Ja, så jag var väl kanske inte den gladaste, när vi heller inte fick någon bra plats på båten.

Första stoppet var Shipwreck, väldigt intressant och coolt. Jag och mamma klättrade runt i den där båten, som om det vore en lekplats haha. Stranden var av kritvita stenar, och vattnet var helt turkost. Har nog aldrig sett sånt fint vatten förut. När vi kom på båten igen fick vi en mycket bättre plats, så då blev jag glad igen.

Eftersom hatten glömdes på bussen så hade jag bara min sjal. Men jag har försökt få bort randen jag redan har, så jag ville inte förstärka den. Därför åkte sjalen av, och jag var flintis. Helt sjukt hur folk stirrar alltså! En man lutade sig ut från sin bänk flera gånger bara för att kolla på mig. Det var typ som han trodde att det kanske hade växt ut lite hår medan han inte kollade, haha. Nej, men det var väldigt irriterande.

Vi stannade och badade på två stopp till efter vi hade sätt vraket, sen var vi tillbaka i Zakynthos hamn igen.
När vi skulle gå av båten kom ett par fram till mig. De frågade om det var okej om de bad för mig, eftersom de sett att jag är sjuk. Jag blev väldigt rörd och verkligen jätteglad! Jag sa tack och att det absolut fick be för mig. Fantastiskt hur många personer som verkligen bryr sig!

Nu till kvällen började jag blöda näsblod rätt rejält. Det blödde konstant i en timme och jag blev ganska rädd, det blödde inte lite heller. Det slutade till slut, och jag var glad över att jag inte behövde åka till sjukhuset!

Kvällen spenderade vi på shoppingstråket, och avslutades med att boka en ny utflykt till morgondagen. Fatta att hon som tog betalt, frågade rakt på sak, vad jag hade gjort med mitt hår! Hon såg att jag var sjuk, och berättade att hennes mamma hade haft bröstcancer. Hon peppade mig, och ville gärna följa mig på Facebook.

Gillar