Ringde 112 två gånger

Idag var det dags att rida Islandshäst igen! Några som vi känner lät mig följa med på en runda, då de har egen häst. I början var jag väldigt rädd, eftersom hästen på Island höll på att bitas hela tiden. Så först var jag riktigt försiktig, men det kändes mycket bättre så fort jag kom upp på hästen.

Mitt i ridningen började vi känna lukten av eld. Och vi kunde se rök lite längre upp i skogen. Vi gick upp till platsen där det rykte. Då såg vi att det var en rotvälta som det kom rök ifrån. Hela roten rykte, och så var det lite glöd och lågor. Runtomkring det låg det ölburkar. Förstår inte hur man kan hålla på så? Tänk ifall det hade blivit skogsbrand? Vi ringde iallafall 112, och brandmännen kom dit och släckte.

Det var iallafall superkul att rida! Det var verkligen som natt och dag på hästen jag red idag mot den på Island. Den på Island var väldigt trött och aggressiv, verkade inte ha någon livslust överhuvudtaget. Hästen som jag red idag var supersnäll och lydig, man kände sig trygg på ett helt annat sätt. Dock var det en gång som jag kom bakom de andra. Vi töltade, vilket är typ gå jogg. Helt plötsligt börjar min häst att galoppera ifatt de andra, och som tur var hann Anette, som jag red med, hindra att hästen sprang förbi henne. För en erfaren ryttare hade det ju inte varit något problem, men jag, som satt på en häst för fjärde gången i mitt liv, visste inte riktigt hur man skulle göra. Tyckte iallafall att det var lite kul, och jag kände mig ändå väldigt trygg i de andras sällskap, då de var erfarna och visste vad man skulle göra i situationen.

Att rida häst är verkligen harmoniskt, och jag tycker faktiskt att det är riktigt kul. Hoppas att det finns tillfälle för repris snart igen!

Sedan åkte jag in till stan igen, för att hämta Vickan. När jag precis kommit in till Uppsala så reagerar jag på en soptunna, som står vid en busshållplats. Det brann i soptunnan, och självklart stannade jag där direkt. Det förvånade mig att alla bilar bara struntade i det, och åkte bara förbi, alla verkligen sket i det! Jag ringde iallafall 112, och berättade vad jag hade sett och vart jag var.

Kan ni tänka er att jag ringde 112 två gånger under samma dag! Har aldrig någonsin ringt förut inte hller varit i sällskap med någon som ringt dit, och nu händer det två gånger på samma dag. Helt sjukt! Haha!

Ikväll har jag sovsällskap av både Vickan och Alva, kul att träffa dom båda!

Hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll! Kramis!

Gillar

Kommentarer

FannyGustafsson
FannyGustafsson,
Så fina! Trevlig helg 😊
nouw.com/fannygustafsson
Eva H
,
Märkligt sammanträffande med två bränder samma dag! Tur att hösten på Island inte avskräckte dig helt från att rida, det är ju verkligen härligt när det funkar.
Malin
,
Styrkekramar❤styrkekramar❤bamsekramar❤bamsekramar❤kram❤kram❤kram❤