Nu är jag ifatt!

Nu är jag rätt less på att släpa efter med dagarna. Har legat efter med tre dagar sedan förra sjukhusvistelsen, och har haft svårt att orka skriva ifatt dagarna. Har inte heller velat hoppa över någon dag då det ändå hänt en hel del den senaste veckan och jag har därför velat dokumentera dem alla. De senaste dagarna har varit roliga men kanske inte så roliga för er att läsa. Därför tänker jag att det är ett perfekt tillfälle att bara sammanfatta allt så kort jag kan. Så jag tänkte att jag drar dagarna lite kort, och sen börjar vi om på nutid igen. Sen får vi ju se hur länge jag lyckas hålla det haha! ;)

Lördag

Mycket energi gick åt på både torsdagen och fredagen, och någon vidare bra sömn fick jag tyvärr inte heller. Detta resulterade i en orkeslös Saga, med en ömmande kropp. Alltså blev det ingen röjarlördag som ni förstår. Istället blev det vad min kropp behövde allra mest, en vilodag här hemma utan några villkor. Sova, var nog det enda jag gjorde. Och faktiskt kunde jag denna dag få vila utan ångest över det, som jag annars typ alltid brukar få. Avslutade dagen med en film på TVn tillsammans med mami.

Söndag

På söndagen var planen egentligen påskmat och släktträff hemma hos farmor. Trots att jag vilade hela dagen innan kände jag att energin knappt existerade, och smärtan kom titt som tätt. Därför lyssnade jag ännu en gång på min kropp och avbokade den planen. Tack gode gud för det!

Jag fick nämligen ett smärtgenombrott av något slag. Smärtorna jag har haft nu är inte de samma som jag haft förut, innan smällen. Innan har det inte spelat någon roll om jag varit stilla eller i rörelse, det har varit ett ständigt molande bara. Efter smällen har smärtan nu blivit som hugg, hugg som håller i sig ett tag. Dessa hugg kommer så fort jag spänner eller vrider mig på något sätt, vilket resulterar i att jag inte är så rörlig längre.

Efter att jag legat i sängen, i det "rätta" läget några timmar, gav sig smärtgenombrottet äntligen och jag mådde då trots allt hyfsat bra. Vi kunde först inte riktigt förstå hur smärtan bara kom från ingenstans. Men nu i efterhand har vi sett att jag är lite blå runt höften, och dessutom är märkbart varmare runt det området. Min gissning är att tumören växte och hade sönder något. Kanske en mindre blödning? Något hände, vad dock vet ingen säkert. Men egentligen är det ju inte konstigt, den växer ju hela tiden.

Precis när smärtan ordnat upp sig kom min guldklimp Amanda. Vi lyxade till det med att gå till vår lilla restaurang här i byn, och käkade god mat. Sedan spenderade vi resten av kvällen i köket. Bullbak var planen. Jag har alltid fått komplimanger för att jag gjort goda bullar, men alltid klagomål för att de är så fula haha. Därför försökte jag denna gång avancera det hela lite, och göra dem fina. Detta resulterade i att vi stod i köket till klockan var två på natten. De sista bullarna gjorde jag halvsovandes, medan stackars Amanda nästan sov sittandes bredvid. Eftersom jag inte tänkte helt klart lyckades jag dessutom bränna mig, och fick därmed en STOR blåsa i handen. Duktig va?! Så just nu kämpar jag järnet med att plåstra om handen för att inte spräcka blåsan. Den får verkligen inte spricka, eftersom jag är infektionskänslig och inte är sugen på en infektion. Heja mig!

Och här har ni resultatet efter fem timmar i köket. 47 bullar och två blåsor, fina skapelser!

Måndag

I måndags var det duschning på schemat, och Jenny kom hit och hjälpte mig. Hon tvättade mitt hår, rakade mina ben, och skrubbade min rygg haha. Bästa och snälla Jenny! Varför jag nämner detta är väl för att förklara lite hur dålig min rörlighet tyvärr faktiskt är nu. Är så himla lyckligt lottad som har turen att ha så fina människor omkring mig.

Efter duschen lagade jag sedan mat tillsammans med mina kompisar Vickan och Alva. Lyxmiddag denna dag med, varför inte starta veckan på bästa sätt?! Vi grillade kycklinghamburgare och gjorde potatisklyftor, och såklart en god efterrätt på det. Grillningspremiär, och herregud vad jag saknat det! Riktiga sommarkänslor, och det blir ju verkligen så underbart gott också. Vi hade en fantastisk mysig kväll! <3

Tisdag

Gårdagen spenderade jag tillsammans med min kusin Erik. Vi satt utomhus hela dagen och värmde oss i solens strålar i hopp om att få lite färg. Lite trevligare ute nu när det är byggdamm och oljud inomhus. Kan knappt tro det själv men jag satt i endast linne och frös inte, helt galet. Tänk vad solen kan göra en glad!

När klockan närmade sig fem började det bli lite väl kallt ute och vi gick in, trots att bygget inte riktigt var klart för dagen. Hade ju nämligen längtat hela dagen efter att få göra en spabehandling på Erik. Han har ju som resten av alla tonåringar lite problem med finnar och pormaskar, något som denna tjej älskar att hjälpa till med haha. Brukar alltid klämma några när han kommer hit men nu körde vi verkligen en riktig spabehandling med ånga, skrubb, ansiktsmask osv. Konstig hobby va, klämma pormaskar haha?! Men jag vet att jag som tur är inte är ensam om att tycka det är kul haha.

Onsdag

En trött tjej väcktes vid ca halv tio. Mitt eget fel då det var jag som pushade på byggkillen att komma då. Han har annars kommit senare så att jag fått sova ut. Men nu vill jag bara att det ska bli klart, och ville därför att han skulle komma tidigare. Flyttade rumpan till soffan istället, och där låg jag tills HSV kom ut. En läkare för att undersöka mig efter söndagens "smärtgenombrott", och en sjuksköterska för avläsning av pumpen samt lite massage. Skulle ju egentligen fått akupunktur och massage av min sjukgymnast varje onsdag, men nu hade hon visst vurpat i fjällen och var skadad. Massage är ett måste, alltså får sååå ont annars. Idag kunde som tur var sjuksköterskan hjälpte mig med det istället.

Efter det drog jag in till stan med Jenny på jakt efter stretchiga byxor. Har typ tio byxor i garderoben, men nu när jag är precis i slutet på min kortison-kur, så har jag svällt upp till en ballong, och kan endast ha på mig ett enda par mjukisbrallor. Roligt roligt! Det är nog det jag tycker är det allra jobbigaste, att inte kunna ha mina kläder. Hittade jag några - nej. Såklart man inte hittar när man väl behöver något, alla andra gånger gör man ju det haha. Lite deppig kom jag hem igen, men då muntrade mamma upp mig med hemmagjorda hamburgare. Och ja, då var vi äntligen här då - nutid. ATM - liggandes i min säng, trött.

Gillar

Kommentarer

Katarina
,
läser din blogg varje kväll när jag ska sova. Alltid skönt att höra att du haft en bra dag 😊! bullarna ser fantastiska ut 😃!!! godnatt 😴❤️
Olssonns
Olssonns,
Bullarna ser riktigt goda ut!! ❤️
nouw.com/olssonns
Malin
,
❤❤❤
Malin
,
❤❤❤
Pias
Pias,
Såå fina bullar! Du har många talanger Saga. 🌻
nouw.com/pias
J-Å
,
Bullarna..mmmm. Ser otroligt goda ut, jag tror jag tar en eller två 😊
Kristina
,
Ett tips om massage är att det finns en duktig på din ort . Kolla med henne om hon kan hjälpa dig så länge .
Du är sådan energikick att läsa allt du gör trots din sjukdom .
Malin
,
Vilka fina goda bullar❤❤❤mums
Carola Salén
,
Så fina bullarna är, du är så händig och pysslig 👍💞💖
Carola Salén
,
Så fina bullarna är, du är så händig och pysslig 👍💞💖