Norrskenets magi

Igår åkte vi runt i en buss nästan hela eftermiddagen. Vi var på en utflykt, som kallas Golden circle, tre olika stopp med fascinerande naturfenomen.

Första stoppet var vid ett ställe som heter Geysir. Ni kanske fattar vad det är. Men det var inte bara en, utan flera gejsrar. En av dom var väldigt aktiv, sprutade upp vatten typ var femte minut. Till skillnad från vissa andra gejsrar som bara sprutar vatten någon gång om dagen. Det var iallafall riktigt häftigt, svårt att förstå att naturen kan göra så. Det enda som var minus där var att det luktade väldigt mycket svavel, och att vi frös lite.

Andra stoppet var vid ett vattenfall, som kallas "Det gyllene vattenfallet", och ligger i Gullfoss. Det var första gången jag fick se ett stort vattenfall. Det var verkligen superfint. Det som gjorde det lilla extra var regnbågen över vattenfallet. Det såg liksom helt magisk ut!

Tredje stoppet var Tingvellir. Där kan man se kontinentplattor, riktigt häftigt. Helt sjukt hur de bara delar sig. Och vad jag förstod var det den enda platsen på jorden man kunde se det.

Vi avslutade kvällen med en norrskenstur, jag, Ludde och Joel. Det var ganska molnigt när vi kom fram till platsen. Vi trodde verkligen att det var kört. Men efter ungefär 45 minuter var det nästan stjärnklart. Helt plötsligt dök norrskenet upp. Fick ett lyckorus genom hela kroppen. Jag blev så lycklig över att se det!

Kommer kunna stryka många punkter på bucketlist när vi kommer hem.

Naturen här är helt sjuk! Liknar inget jag tidigare har sett. Det här är verkligen en magiskt land! Är väldigt aktiv på instagram just nu, så om ni saknar mig alldeles för mycket här på bloggen så kan ni följa mig där haha. (sagalundiin)

Gillar