Mot bättre tider

Här har jag suttit i flera timmar och ägnat mig åt ett blogginlägg. Ett blogginlägg som handlade om min dag, och som blev totalt värdelöst och slutade i papperskorgen. Får väl lite prestationsångest, jag vill kunna leverera, men så känns det som att jag många gånger inte kan det. Och så ser man hur läsarsiffrorna sakta sjunker, fastän man verkligen försöker. Och nej, ta det inte fel nu, för det handlar inte om läsarsiffrorna, detta gör jag för min skull. Men när det sjunker i läsare blir jag väl undermedvetet mindre taggad, och känner mig dålig typ. Så, jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på att skriva, men kan väl köra någon slags allmän update på mitt mående.

Dagarna rullar på. Jag sysselsätter mig med någon aktivitet varje dag och försöker att hitta på något roligt. Jag känner att jag sakta men säkert börjar ta mig upp ur den där "bittra" gropen, och blir gladare för varje dag som går. Såklart ramlar jag lite ibland, för ibland känns det jobbigt och tufft, men sådana dagar har vi ju alla. Vändningen på denna ledsna period är nya mediciner. Har börjar äta Lergigan för att förebygga mina panikattacker, som jag började få allt för ofta, och det har det funkat väldigt bra mot. Jag känner mig allmänt mycket gladare och mer harmonisk. Småproblemen känns inte lika stora, och det känns väldigt mycket lättare att ta sig igenom vardagen. Jag känner mig glad igen, som gamla Saga.

Tyvärr är jag dock väldigt mycket tröttare nu än vad jag har varit den senaste tiden. Något jag var beredd på, eftersom jag valde att sluta med kortisonet. Har väldigt svårt att komma upp ur sängen på morgonen, och sover bort hela förmiddagarna, vilket jag får ångest över. Får ju liksom knappt några ljusa timmar alls, och att leva i konstant mörker mår man ju inte bra av. Det positiva är iallafall att jag slutat med mina powernaps som jag innan tagit varje dag. Såklart händer det ju någon gång i veckan, men jag är i överlag rätt så pigg när jag väl tagit mig upp från sängen på morgonen.

”Celebra”, som sattes in istället för kortisonet, har verkligen givit bra effekt, sådan bra vågade ingen hoppas på. Så nu håller jag tummarna för att det förblir så, och att smärtan håller sig på avstånd. Det jobbiga med alla mediciner är ju alla dessa jobbiga biverkningar. Just denna gillar inte mina mage, vilket gör att jag har mycket magknip osv. Fick dock höra att det endast var de första dagarna som magen inte skulle må så bra, och att den sedan skulle vänja sig med medicinen, och att det skulle lugna sig snart. Så jag får hålla ut ett litet tag till, så hoppas jag på att det blir bra snart.

Fått ett litet glädjande "besked" iallafall. Smärtteamet funderar på att kanske låta mig få operera in ett nytt komplement till pumpen. Nämligen en pump som sitter inuti kroppen. Den ser typ ut som en hockeypuck, som man opererar in där jag har min nuvarande port. Man sprutar in medicin i den ca en gång i veckan. Varför detta ej har varit ett förslag innan är för att läget måste vara rätt så stabilt. Smärtan måste alltså hålla sig på typ samma nivå, vilket den verkligen inte gjorde i början. Men som det har varit senaste månaden så har vi inte behövt justera pumpen mycket alls. Detta skulle vara fantastiskt för mig, jag skulle kunna bada, flyga utomlands, slippa alla eksem jag får utav all plast, och det allra bästa, slippa sitta fast i något jämt och ständigt. Det skulle helt enkelt förenkla vardagen enormt mycket. Så nu ber jag till alla gudar att de beslutar sig för att det går, skulle göra mig överlycklig verkligen.

Ja, detta inlägg blev ju ändå något tillslut haha. Har ni några frågor gällande detta så är det bara att skriva det i kommentarsfältet så ska jag försöka svara så fort som möjligt. Kram!

Igår åt jag en semmelwrap för allra första gången. Faktiskt helt fantastiskt god mot min förmodan. Recomend recomend haha!

Gillar

Kommentarer

Ann
,
Hej
Tania
,
Otroligt bra blogg, följer dig regelbundet. Men! Jag hoppas du äter Omeprazol för att skydda magen, både kortison och andra antiinflammatoriska som exv Celebra sliter på magslemhinnan och det blir inte bättre utan ett magskydd. Om du redan har det kanske du måste öka dosen till och med för att få effekt. Kram!
Anne
,

Vilken fantastisk tjej du är! Så klok, ödmjuk och kärleksfull! Önskar dig allt gott!

Gabriellaagaude
Gabriellaagaude,
Carro
,

Saga, jag tror, precis som andra redan varit inne på, att en orsak till sjunkande läsarsiffror kan vara att det helt enkelt är januari. Att folk har inte lika mycket tid att läsa bloggar som de har under en eventuell julledighet. Jag själv till exempel hade det lugnare på jobbet i december, då klickade jag in oftare, nu i januari har det varit mer stress på jobbet och då har det inte blivit lika många bloggklick. Men jag läser ändå alla dina inlägg, lika bra som alltid!

Sara
,

Jag blev otroligt trött och dåsig av att använda Lergigan, hoppas det är en övergående fas för dig. Om inte finns det säkert något annat preparat som gör dig mindre trött, det var ju piggheten du ville behålla. 😊
Kram på dig! /S.

Fia
,
A Antalet
Hemmagjort
Hemmagjort,

Åh jag hoppas verkligen du kan få den där inopererade pumpen, det hade ju varit helt underbart! Ja usch det är jobbigt när biverkningarna sätter sig i magen. Testa tabletter med goda magbakterier som återställer balansen. Läsarna kommer och går för alla bloggare, jag var inne på din blogg dagligen förut men nu blir det bara några gånger ii veckan. Däremot läser jag alla dina inlägg.

nouw.com/hemmagjort
Kristina
,

Hej Saga! Jag läser din blogg, varje inlägg, en fantastisk blogg! Klickar dock inte in varje dag utan det blir när jag hinner och då läser jag ikapp. Fortsätt kämpa!!

Maria
,
Fina Saga ❤. Försök att inte fundera så mycket på antal läsare . Jag läser din blogg regelbundet men det varierar lite hur ofta. Ibland blir det varje dag och ibland går det flera dagar emellan . Så är det nog för många av dina läsare . Men det betyder inte att vi bryr oss mindre om vad som händer i ditt liv. Jag hoppas verkligen att du kan få den nya pumpen inopererad. Håller tummarna för det . Kram