Mamma är inte min sjusköterska..

Idag startade jag dagen med en härlig frukost. Jag som egentligen alltid hatat frukost och mått illa av det har nu gått och blivit en frukostälskare haha. Äter jag inte något så har jag verkligen ingen energi alls, kan verkligen inte begripa hur jag klarade detta förut. Nu är frukosten favoritmåltiden på hela dagen. Detta hade jag aldrig någonsin trott jag skulle tycka för några månader sedan. Idag fick det iallafall bli toast med äggröra, vattenmelon, juice och en liten minidonut. Med andra ord, en riktigt riktigt god frukost. Så startar man dagen på allra bästa sätt. :)

Hann precis ta sista tuggan innan min sjukgymnast knackade på dörren. Det som stod på schemat idag var nämligen akupunktur och massage, som jag får varje onsdag. Idag kändes det verkligen extra behövligt då musklerna verkligen smärtade. Vi hann inte hålla på länge innan vi blev störda. Först var det smärtteamet som ringde mitt i allt och ville boka möte, samt höra om mitt allmänna tillstånd. Precis när vi lagt på kom det en sjuksköterska från HSV inrusandes i mitt rum. Hon skulle läsa av pumpen, samt lämna av material till mina brännskador. Fattade ingenting, då vi hade bestämt att de skulle komma vid 14 och lägga om såren efter min dusch, och nu var klockan bara 11.

Hon hade tydligen ringt till mamma och berättat att de inte hade möjlighet att komma på eftermiddagen, och att hon istället ville komma ut på förmiddagen och lämna alla grejer så att vi kunde göra det själva. Detta är något varken jag eller mamma vill, men mycket att säga till om har vi tyvärr inte. Man känner sig alltid så jobbig och omständig, och vi måste ofta gå med på saker som vi inte vill. Jag vet att det är otroligt underbemannat, och schemat alla sköterskorna har är långt ifrån acceptabelt, men att det så många gånger ska behöva gå till såhär förstår jag inte. Och sättet och attityden många sköterskor har är så väldigt tråkig. Om vi inte vill gå med på det de vill är det alltid en suck man får i örat. Så när hon kom in här på rummet så berättade jag för henne att jag inte tyckte detta kändes något bra. Att vi först blir lovade en sak men att de sedan i sista sekund bara ändrar det. Att mamma ska behöva vara min sjuksköterska gillar jag inte heller. Min mamma ska vara min mamma och inte något annat. Hon förstod väl lite av det jag menade men inte riktigt fullt ut. Omläggningen behövde ju lösas på något s��tt, och att mamma skulle göra det kändes verkligen inte bra, även fast det inte är något så jätteavancerat. Så, då gav jag i förslag att hon fick stanna kvar någon halvtimme tills min sköterska från hemtjänsten kom så att hon kunde visa henne hur det gick till. Så det löste sig tillslut som tur var. Tycker dock inte att det var hennes sak heller att göra.

Sedan var det ju som sagt dags för dusch, och det har nu blivit något som jag längtar till. Jag som tidigare tyckte det var jättejobbigt och blottande tycker det inte alls längre, vilket känns så skönt. Anledningen till det är för att jag verkligen trivs så bra med sköterskorna. Vi har verkligen roligt på riktigt och skrattar alldeles för mycket åt alla möjliga olika saker. Får alltid känna mig så omhändertagen av dem, man känner verkligen att de genuint bryr sig om mig. Varför jag också tycker om dem så mycket är för att de verkligen tar sig tiden att göra precis allt jag ber om. De går in till 100% och man behöver inte känna sig jobbig på något sätt och vis. Tänk om HSV också kunde vara såhär?! Vad underbart det hade varit.

Efter duschen gick jag som vanligt ut till vår fina trädgård för att njuta lite av värmen, hålla mamma lite sällskap, och för att mysa lite med hunden. Idag var vädret sådär precis lagom, inte för varmt inte för kallt, och det var riktigt behagligt att sitta ute. Rocky blev kvar ännu en natt här och jag har nu fått gosa med honom hela dagen. Märker verkligen sådan stor skillnad på mitt mående när han är här. Min ångest blir verkligen så mycket bättre och mina bekymmer glöms bort för ett tag. Fantastiska djur säger jag bara!

Sedan blev det tacos efter mitt önskemål, favoritmaten haha. Nu har varenda middag de senaste veckorna serverats ute på balkongen, och jag bara njuter av varje dag vi får sådant här underbart väder. Dessutom kär i blomningen just nu, det doftar så gott överallt och det är så fint att få se alla fina färger. Så friskt och härligt att få vara ute, mår så bra av det. Sedan blev det återigen lite gos med Rocky innan klockan sprang iväg och det var dags att hoppa i säng. Hemtjänsten har precis varit här och nu är istället HSV här, min vanliga nattrutin helt enkelt haha. Hoppas dock snart på att jag slipper ha HSV ut hit varje kväll, och att min smärta kan vara så stabil så att jag klarar mig utan dem. Förhoppningsvis blir det möte med smärtteamet inom kort för att prata om detta.

Men nu ska jag sova! Natti!

Gillar

Kommentarer

Silla
,
Silla
Silla
,
Har jobbat mkt med svårt sjuka/döende människor i mitt jobb innan jag blev pensionär...har aldrig känt att jag måste "sucka" inför en patient med svår smärta/palliativ vård! Man väljer ju dessa jobb för att man vill hjälpa/underlätta för andra människor, oavsett om de kan bli friska eller om det är i Livets slutskede. Har man inte den kompetensen eller empatin, då kan man jobba inom andra områden. Vad du behöver just nu, är ju att få proffessionell hjälp med de rent sjukvårdande insatserna...men oxå skratt och känsla av att det "klickar" med de som hjälper dig...sååå viktigt !! Skänker en tanke till din mamma som genomlider det allra svåraste en mamma kan gå igenom..och din pappa o hela din familj....kram <3

Malin
,
❤❤❤🐻🐻🐻❤❤❤
Doris
,
tänker på dig....💖
Malin
,
tänk om en rörmokare skulle lämna lite verktyg hemma hos dej och be dig fixa ngt som hen inte har tid med. Att läga om sår är en kvalificerad uppgift som en utbildas till. Den ska inte anhöriga utföra. Bra att du säger till. Du vackra, modiga tjej får fem solrosor sv mig av fem möjliga🌻🌻🌻🌻🌻.
Q
,
Bra att du påtalar när det blir fel. Ett tips: Du kan ju kanske sätta upp en skylt med texten:
MIN MAMMA JOBBAR INTE HÄR 😊 <3
Malin
,
❤❤❤🐻🐻🐻❤❤❤
Ulla B
,
Vill bara säga att jag tänker på dig många gånger varje dag och hoppas du snart får en bra, nästan smärtfri dag så du kan göra några roliga saker. Kram!
Malin
,
❤❤❤🐻🐻🐻❤❤❤
Jessica
,
Jag jobbar inom Hemtjänsten, o så roligt att du fått sån fin connection med dem,har du övervägt att kolla med HSV ifall de kunde delegera omläggning till Hemtjänsten? Då får du det gjort av de du har förtroende för 🤗❤