Lyssna på kroppen

Måndag 26/3

I måndags var det mamsen som försiktigt kom in och väckte mig. Tydligen hade Hemsjukvården skickat ut både en sjuksköterska och läkare inför inskrivningen. Faktiskt måttligt imponerad, det har nämligen aldrig skett innan. Så det verkar ändå som om att samordningsmötet mina alla enheter hade för några veckor sedan givit något slags resultat vilket gjorde mig glad och nöjd.

Varför de valde att komma just denna dag var som sagt för att skriva in mig på ASH (Avancerad sjukvård i hemmet) igen. Jag blir ju nämligen utskriven där så fort jag blir inskriven på sjukhuset och våran kontakt sluts helt. Därför tyckte jag faktiskt att det var väldigt skönt att de båda kom ut och så att de fick höra personligen från mig vad som har hänt och hur jag har mått. Vi lyssnade och pratade igenom det som har hänt på sistone samt gick igenom vad vi kan förvänta oss av varandra i framtiden. Något jag dock saknade denna gången var lite framförhållning. De skickade nämligen bara ett enkelt sms där det stod att de skulle dyka upp bara någon halvtimme innan de faktiskt stod där i dörrhålet och ville komma in. Om vi nu hade fått lite förvarning hade jag ju gjort ett försökt ta mig upp och vakna lite i huvudet. Och då kanske vi dessutom hade kunnat fått ut lite mer av mötet eftersom jag inte riktigt kände mig vaken under samtalet.

Innan de åkte iväg lämnade de kvar en lapp här också. På den stod punkter som var förslag på hur allt ska skötas framöver. Tex att de nu kommer bli ett mer fast schema. Istället för att boka en ny tid att byta portnålen varje vecka så har vi nu istället bestämt att detta ska ske på torsdagar klockan 11. Då kan både dom och jag lättare planera och jag kan känna mig trygg med att jag vet att det görs då. Och så var det ju såklart några andra grejer också men det kändes ändå väldigt bra när dom gick ut utanför dörren.

Den enda planen jag först hade för denna dag var massage. Fick det nämligen i present av en familjevän då hon uppmärksammat efter att ha läst lite här på bloggen att jag behöver hjälp med det. Har verkligen haft det så jobbigt med nacken sen jag ramlade då jag sedan dess har haft väldigt ont i hela kroppen vilket gör att jag spänner min nacke jättemycket och får därmed ont. Det går som ilningar från nacken och ända upp i huvudet vilket ger mig världens huvudvärk. Och alltså nu har det verkligen gått över till en ny nivå. Ibland gör det så ont så att jag knappt kan koncentrera mig på något annat. Så denna massagetid var väldigt läglig kan jag gott säga!

Massören kändes verkligen kunnig och det var superskönt. Min kropp kändes så spänd innan vilket jag verkligen märkte stor skillnad på efteråt. Inte bara var det min kropp som kändes mer avslappnad utan jag kände mig typ lite avslappnad i själen också haha. Så nu bokade jag faktiskt in mig på en ny tid om bara några veckor. Känner ändå att det är en viktig sak att prioritera då jag faktiskt får mycket bättre livskvalité av det. Längtar redan till nästa gång haha.

Tog sedan en taxi hem, eller färdtjänst rättare sagt och alltså herregud vad tacksam jag är över att ha det. Att få ha det ger mig så mycket mer frihet och självständighet. Skönt att kunna avlasta mamma ifall hon inte skulle hinna eller orka köra mig, dessutom skönt för mig att veta att hon inte behöver offra några planer för att jag ska skjutsas någonstans.

När jag kom hem hann jag knappt ta av mig skorna innan Vickan kom hit. Så härligt att träffa henne igen och vi pratade non stop tills vi gick och lade oss. V fick oss en supermysig kväll där vi lagade middag tillsammans och bara njöt av stunden egentligen. Så skönt det med.

Tisdag

I tisdags var jag helt väck när jag vaknade. Chockad blev jag när jag kollade på klockan och insåg hur mycket den faktiskt var. 12.30, så länge brukar jag verkligen aldrig sova. Sov till och med över mötet med HSV. Eller möte villl jag inte kalla det, de kom hit för att byta ut min tomma dosett. Som tur var kan det göras trots att jag ligger och sover. Det var jag väldigt glad över denna gång då jag inte fick mycket sömn under natten och verkligen behövde den där sista sömnen och vila.

Vet inte hur jag ska kunna förklara denna dag riktigt. Kändes som ett trött täcke hängde över mig och jag kände mig verkligen seg i hela kroppen. Och det jag lärt mig av det är att jag faktiskt då måste lyssna på det, lyssna på min kropp och ta det lugnt. Ingen press, ingen stress. Jag och Vickan startade iallafall dagen med att baka lite scones. Alltså finns det något godare? Tror inte fick i oss frukost förrän klockan var 13.30 haha.

När Vickan hade åkt härifrån tänkte jag passa på att vara lite effektiv och försöka komma ifatt med bloggen och lade mig därför i sängen för att skriva. Tror ni att jag fick något gjort?! Nej haha!. Istället blev det en lång powernap, och då menar jag en låååång en. I nästan tre timmar sov jag och när mamma väckte mig efter denna långa nap visste jag knappt vad jag hette. Då uppmärksammade mamma att jag ännu en gång har lyckats fått trycksår över fötterna då dom på något märkligt vis legat på varandra. Jag som tycker jag varit så noga med att verkligen tänka på det och lagt dom rätt trots att jag inte ska sova ifall det skulle vara så att jag råkade somna. Ja, men såklart lyckas man med det ändå haha. Vet inte om jag är extra känslig eller om det är normalt att kroppen kan få sådana trycksår av endast tre timmar?

Anledningen till varför mamma väckte mig var iallafall på grund av att vi hade fått besök. Besök av min moster och kusin. De kom lite sådär spontant och ville hänga med oss på kvällskvisten. Mamma och tjejerna gjorde sitt och var ute på promenad och bastade, medan jag och Erik satt satt och kollade Wahlgrens värld, noppade ögonbryn och kollade klockor haha. Sedan avslutades även denna kväll ganska sent, och jag var hur trött som helst trots att jag sovit så mycket. Jag gissar väl på att min kropp har sina dåliga dagar också, ibland orkar den mycket, och ibland lite. Något jag försöker träna på är att lyssna på den.

Jahapp, förstörde nyss hela dygnsrytmen för att få upp detta så tänkte därför försöka sova nu haha! I´m out! :)

Gillar