Kapad navelsträng! (del 2)

Innan ni läser detta, läs del 1. Den hittar ni här!

Lyckades iallafall som tur var ta mig hel och välbehållen till sjukhuset och parkerade i garaget. Där mötte en undersköterska mig som hjälpte mig upp till avdelningen. För typ första gången någonsin hade de denna gången förberett för min ankomst, tack och lov. Jag fick mig ett rum och hade redan då fått så ont att jag inte ens märkte när de satte in en PVK i min arm haha. I den sprutade de in mängder av morfin och lugnande, men både smärtan och paniken stegrade för varenda sekund som gick. Jag fick då höra att HSV, typ de ända som kan min pump inte kunde komma. De är ju ingen akuttjänst tyvärr och kan inte lämna sina inplanerade besök för mig. Då fick jag fullständigt panik, "Vadå, ska jag behöva ligga här i flera timmar och lida?!? Jag vrålade som jag aldrig har gjort förut, alltså det gjorde så ont att jag bara ville försvinna från tomma intet, jag orkade inte mer. När jag behövde henne som mest kom hon in där, mamma, vet inte hur hon lyckades ta sig fram så fort men där var hon. Med hennes stöd kände jag mig iallafall tryggare även fast hon inte kunde göra något mot den fysiska smärtan.

Eftersom de inte visste hur de skulle lösa problemet började de efter ett tag lyssna på mina önskningar om att bli sövd. Jag krampade, hyperventilerade och vrålade. I mina kramper lyckades jag dessutom slita ut min PVK, min andra intagskälla. Tillslut, på något höger eller vänster, lyckades de trolla fram en ny slang och nytt filter från en annan avdelning. Nu var bara problemet att det knappt var någon av personalen som handskats med min slags pump förut, därför började de fråga mamma hur den funkade. Mamma kan mycket men långt ifrån allt, men försökte bäst hon kunde. Efter att ha kollat i manualboken lyckades de få ihop den och min navelsträng var återigen i bruk, och min föda kunde äntligen forsa in igen. Nu var nästa problem bolusdoserna. Eftersom jag hade så ont behövde ju jag få så många extradoser som krävdes tills jag var smärtfri. Men grejen är att pumpen är låst på en bolusdos i timmen. Pumpen behövdes alltså låsas upp vilket de också hade svårt att göra, men efter lite hjälp av mamma och läsning i boken lyckades de med det med. Efter en timme utan mitt vanliga medicinintag, massa morfin och lugnande, skrik och sju bolusdoser, låg jag helt utslagen och hes på sängen.

Vill bara att ni ska få en förståelse i hur mycket sju bolusdoser faktiskt är. Ska försöka förklara på bästa sätt. Är ju aldrig helt smärtfri, men om vi räknar från så smärtfri som jag kan vara. Så, om jag är ”smärtfri” och tar en bolusdos, blir jag helt förlamad i bäckenet och kan knappt gå. Denna gång krävdes det sju bolusdoser för att häva min smärta. Trots detta kunde jag inte känna mig det minsta lilla bedövad. Det är kul hur folk tror att jag går runt och är hög när jag berättar för dem hur mycket morfin jag tar. För så funkar det inte! Om jag har ont någonstans, går all smärtlindring åt till att ta bort smärtan, och jag blir därför inte påverkad i huvudet. Så det var just därför jag denna gången helt plötsligt kunde tåla sju bolusdoser utan den minsta lilla bedövningskänsla, när jag annars blir förlamad av endast en. Visst är det riktigt fascinerande hur kroppen fungerar?!

Efter jag hämtat mig lite beställde jag hem min älskade sushi av Foodora. Riktigt riktigt nöjd var jag när jag äntligen fick avnjuta min välförtjänta mat. Efter att jag kände mig tillräckligt återhämtad fick jag åka hem och sova i min egna säng. Kan lova att jag sov riktigt riktigt gott. Okej, så nu är frågan - Är detta en tillräckligt bra anledning till uteblivet inlägg igår? Förlåter ni mig?

Haha, godnatt på er! <3

​Såhär glamourös middag åt vi. Och ja jag vet att det är olagligt att äta sushi med bestick men vi hade inte mycket till val när de hade glömt att slänga med pinnar.. Det gick absolut men sushin blev ju automatiskt inte lika god haha!

Gillar

Kommentarer

Carola Salén
,

Håller med Gundrun, jag håller andan när jag läser ditt inlägg, phu! så skönt att ni fixade smärtan till slut. Du är bara helt underbar som skriver så målade och låter oss vara med dig i vardagen. Önskar dig en härlig dag med mycket glädje. Många 💋och kramar till dig Krigarprinssesan 👑

Madde
,
Styrkekramar i massor💛💛💛Du är en förebild.💛💛💛💛💛
Ulla B
,

Kramar i mängder till dig charmiga toktjej! 😃

Pias
Pias,

Absolut förlåten!! 💝

nouw.com/pias
Matilda
,
Du är helt otrolig som orkar kämpa på som du gör, och dessutom orkar dela allt med oss. Jag är lite äldre än vad du är men jag aldrig sett upp till någon mer än vad jag ser upp till dig Saga! Jag önskar så att du kunde få slippa detta. Många kramar
Lillan
,
Du är bara bäst, kram❤️
Mia
,

Tänker på dej å hoppas du mår bättre nu♥️❤️‼️

Fia
,
Dom måste ju klura ut något mer hållbart. Det funkar ju liksom inte att du ska åka in och ha paniksmärta till sjukhuset var och varannan dag? Du måste ju få hjälp med dina tabletter också, går det att beställa hemtjänst så dom kan ge dig som? Det är ju skitlätt att glömma. Sen måste ju sköterskorna på onkologen få en utbildning i hur pumpen fungerar. Någon mer måste ha koll, du kanske kan få en kontaltsjuksköterska på vård entrén så du iallafall kan nå någon på vardagar? Kram!
Cilla
,
det finns ingen absolut ingen som lär mig att leva i nuet och uppskatta livet så som du lär mig! du är unik och helt fantastisk! ❤️jag hoppas så att du ska få slippa att ha ont! kram cilla
linneafelicias
linneafelicias,
Så fruktansvärt att du ska behöva uppleva all denna fysiska smärta - men otroligt imponerad av din positiva attityd och att du klarar det. Styrkekramar <3
nouw.com/linneafelicias