"JAG HAR FAKTISKT CANCER"

Hej! Nu har jag precis kommit hem från Gröna Lund. Därav sent inlägg.

Det var fullständigt KAOS förra gången vi var där och lyssnade på Hov1! Vi köade i två timmar innan konserten började. Och när det väl startade pallade jag bara stå och lyssna på två låtar, innan jag kände att jag var tvungen att gå därifrån. Det var så kvavt och trångt, kände mig yr och svimfärdig. Lyckades ju dock få en trevlig kväll ändå! Eftersom det blev lite kaos förra gången så tänkte jag att jag ville göra något åt saken denna gång. Jag ringde därför deras växel i förväg och frågade om det fanns några sittplatser för folk med funktionsnedsättning och särskilda behov, och det fanns det. Men det fanns begränsat antal så det var först till kvarn som gällde, och det krävdes dessutom att man hade ett intyg. Intyget fixade jag från sjukhuset samma dag. 

Eftersom jag visste vilka köer det var förra gången så ville jag komma i god tid. Jag och Amanda (kompis) kom dit innan fyra och lyckades få tag i de där specialbiljetterna, vilket var en otrolig lättnad haha. Sedan åt vi mat och chillade runt typ haha. Lyckades få med Amanda och Jackie (min brors flickvän som var där med klassen) att i Spökhuset med mig. Har nog aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv haha! Säger bara, aldrig mer, haha!

När konserten väl skulle börja skulle vi (funktionshindrade + ledsagare) samlas och släppas in. Dock blev det lite tokigt. De sade att de av "misstag" hade givit oss (mig och Amanda) biljetterna, och sa att de var "snälla" som lät oss komma in. De fattade inte att jag var sjuk och trodde att jag råkat fått tag på en biljett ändå. Jag bad snällt om en stol eller något då jag var helt slut i benen, men då sa de strängt nej. Hade sådan lust att bara skrika ut "JAG HAR FAKTISKT CANCER", men jag orkade verkligen inte förklara mig ännu en gång. Men såklart får man se det på den positiva sidan. Jag fick komma in, kunde se hyfsat bra, och det bästa av allt, jag slapp stå och trängas.

Zara var iallafall sjukt GRYM! Hon är så sjukt duktig live alltså! Vet inte hur jag ska beskriva det, det var helt magiskt. Och jag är verkligen så glad att jag åkte dit.

Och vet ni en rolig sak som hände. Jag träffade Boris Reneé mitt i folkmassan Vi "hängde" ju lite under Arons stora föreläsning. Väldigt roligt att se honom igen. Dock blev det ett kort möte, då det bildades en lång kö för att ta kort med honom haha.

Var ni där? Vad tyckte ni om kvällen?

Gillar

Kommentarer

bolmgren
bolmgren,
God morgon fina du 🌸
nouw.com/bolmgren
Matilda,
Tycker deras sätt att behandla folk med funktionshinder i övrigt är åt helvete, faktiskt. Jag åkte hela vägen dit för att se ett band förra hösten. Ställde mig rätt långt fram i folkmassan för att se men blev bortkörd av vakterna flera gånger. Sen var det fullt på handikappen och det hela slutade med att jag inte såg något alls. Tycker de har sjukt dåligt bemötande oavsett..
skogsrusset.se