I väntan på en käftsmäll

Kan glatt säga att oturen jag haft i veckan nu äntligen vänt till lite tur istället, tack och lov. Har varit otroligt nojig och rädd över nedtrappningen av kortisonet då jag var helt säker på att jag skulle få ont igen så fort jag gått ner till lite lägre doser. Har verkligen varit så redo på att få den där käftsmällen hela veckan, vilket har lett till att jag inte har vågat planera in saker för att jag inte vet hur jag skulle må då. Det kan ju vända så snabbt samtidigt som jag inte vill behöva vara rädd, rädd för att leva. Det är dom gångerna cancern besegrar mig. Jag ska inte anpassa mig efter min sjukdom utan den ska anpassa sig efter mig. Därför bestämde jag nu i slutet av veckan att tacka jag till helgens alla roligheter. Och tack gode gud för att jag gjorde det för äntligen är turen med mig och jag har mått chockerande bra. Smärtan har verkligen hållit sig på lite avstånd trots att jag tog sista tabletten för två dagar sedan. Skönt med lite flyt för en gångs skull, det behövdes!

Så, vad gjorde jag i lördags?! Jo, jag hade familjemiddag hemma hos papsen. Jag och han möttes upp på ICA där vi handlade all mat. Sedan åkte vi hem och satte igång med allt. Jag fick agera kock och fick två små hjälpredor, min bror Joel och hans flickvän Jackie. Jag älskar att laga mat tillsammans, en så mysig grej att få göra gemensamt. Blev en liten "ripoff" från förra helgens middag, lite kött, rotfrukter i ugn och världens godaste sallad. Till efterrätt bakade jag små chokladfondanter och kokade lite hallonsås. Alltså mums mums mums!

Matkoma deluxe som vanligt haha och lusten till att åka därifrån var inte sådär jättelockande. Soffan och mello var nämligen rätt så frestande men jag visste ju att jag skulle tycka det var kul när jag väl kom iväg. Nu undrar ni säkert vart jag skulle?! Jo, på födelsedagsfest. Min vän Moa fyllde nämligen 18 för några veckor sedan och styrde därför ihop ett roligt födelsedagsfirande. Pappa och Anette offrade lite av mellomyset och var supergulliga och skjutsade dit mig. Vi hade det verkligen fantastiskt roligt och det var verkligen underbart att få träffa Moa igen. Har ju sagt det flera gånger förut och det låter lika roligt varje gång men fester betyder så himla mycket för mig. Det är ett sätt för mig att bara för en kväll få känna mig som precis vilken tonåring som helst, precis så normal som alla andra. Och så är det ett sätt att socialisera mig med alla andra ungdomar, träffar ju inte så många och blir lätt ensamt när jag inte går i skolan.

Tyvärr behövde jag åka rätt så tidigt dock eftersom jag ville orka med söndagens planer också. Det blev en taxi hem, eller ja, färdtjänst. Och gud vad tacksam och glad jag var över just det i lördags. För utan det hade jag inte kunnat gå på festen, det hade varit omöjligt. Hade sammanlagt behövt gå i ca 40 minuter, åkt två bussar och dessutom behövt stått och väntat väldigt länge mellan de olika bussarna. Det skulle tagit flera timmar för mig, och ska jag orka göra det måste jag dessutom ha mycket energi vilket jag inte har på kvällarna och speciellt inte efter den dagen. Nu kanske ni undrar varför jag inte tog Ricke, och det var lite samma anledningar, det skulle tagit över en timme att köra och dessutom så vågar jag inte sätta mig bakom ratten när energinivån är så låg. Så ja, om jag var tacksam när taxin stod utanför, väldigt. Lyckades få världens bästa taxichaufför också, vi pratade nonstop hela bilresan. Vi fick verkligen slita oss ifrån varandra när vi var framme, vi hade så mycket att prata om haha. Verkligen en person som jobbade på rätt ställe! Tack du fina människa, vad du gjorde mig glad!

En fantastisk dag skulle jag summera detta som. Tror den blev ännu bättre för att jag var 99% säker på att den inte skulle bli som jag ville, och så blev den det ändå. Så så tacksam! Önskar er alla en bra start på veckan, kram! <3

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Styrkekramar❤❤❤
Malin
,
Styrkekramar❤❤❤
Malin
,
Styrkekramar-
Nillans
Nillans,
Så härligt du haft 😍
nouw.com/nillans
Katarina
,
åh vad härligt att höra!!! 😃
Moa
,

Vad skönt! Så söt hund <3

Helene K
,

Så underbart att läsa om din härliga helg, håller tummarna att det fortsätter så 💛

Irene
,

Du har verkligen ett bra språk. Det är en fröjd att läsa när språket är så bra. 💛

Carola Salén
,

Så glad jag blir när jag läser om din helg. Härligt💗

Monica
,
Ett tag sedan jag skrev. Tänker typ konstant på dig och bär med mig det du lär. All kärlek till dig. 💛