Går på kortison (del 2)

Måndag 19/2

Igår var det en riktig stress- och ångestdag, gick verkligen på högvarv hela dagen. Den började med att mina kära kompisar ringde och väckte mig. Hann inte prata klart med någon innan det var någon annan som ringde. Fem personer i rad, rekord haha.

Stressad till tusen satte jag mig i bilen och åkte in till stan. Hämtade upp Amanda, innan vi åkte raka vägen till sjukhuset. Blev nämligen tejpad av en sjukgymnast förra veckan, då foten behövde lite stadga. Dessvärre kunde jag bara ha det i något dygn innan det stasade upp alldeles för mycket, och jag var tvungen att slita bort det. Tyvärr försvann ju då stödet och jag fick därför väldigt ont igen. Fick lite hjälp och tips om hur jag skulle göra. Jag kan dock inte släppa oron att svullnaden knappt gått ner något. Hur länge kan man gå med svullen fot om det bara är en stukning?

Efter sjukhuset åkte vi runt som galningar och kollade efter fina locations till några porträttbilder. Töntiga jag letade efter en gul bakgrund haha. Mörkret kom fort och mitt humör var väl kanske inte det allra bästa. Men med Amanda går allt, typ den ända människan jag inte kan bli arg på haha. Så trots mitt humör lyckades vi få några bra foton ändå. Vi åkte därefter till Gränby centrum, då jag trodde att mitt dåliga humör handlade om att jag behövde något i magen. Blev en fika och sedan lite tillbakalämning av kläder haha.

Kändes som att ångesten hängde efter mig överallt och jag tänkte att de kanske kunde bli bra igen med riktigt mat i magen. Enkelt att välja mat är det dock inte när man inte har någon matlust överhuvudtaget. Funderade och funderade, och tanken på mat gav mig typ spykänslor. Då kom jag på tipset att ta något som inte luktar något, och det var då sushi kom upp i mitt huvud. Och egentligen så vet jag inte om jag ens tycker om det, men det är inte så stark smak och luktar inget, så därför gick det hem denna gång.

Men att hitta en sushirestaurang visade sig vara svårare än jag trodde. Två av de ställena vi besökte hade inte ens det jag ville ha, och jag gav upp. Alltså det är sådana där små grejer som räcker för att jag ska ge upp. Hade verkligen ingen energi och ork alls till att hålla på och köra runt och leta efter restauranger.

Det slutade med att Amanda köpte sin mat på Max, och så var hennes mamma snäll och hämtade sushi till mig. Snälla hon! Och vill ni veta vad jag sen gjorde?! Gud, nu kommer ni bara skratta! Ja, ni vet ju att jag är städmanisk, blir liksom lugn och känner ro i själen av att få det rent. Jag tvingade därför Amanda att låta mig färgkordinera och vika hennes kläder i hennes garderob. Alltså har ni ens hört något så konstigt? De funkade iallafall, och det var skönt att bara få känna sig lugn efter den stressfyllda dagen.

Vi åkte sen hem till mamma och Love, som stolt visade upp mitt rum som de fixat. Vi behövde nämligen köpa en egen madrass till min nya säng, vilket de fixat. Pyssliga mamma hade dessutom köpt hem och laminerat mitt nya, men väldigt fula, nattduksbord. Marmor, som jag gillar dessutom! Så inte bara kommer det användas att lägga saker på, utan också att fota saker på. Fina mamma! <3

Tisdag 20/2

Idag kom en arbetsterapeut ut till oss för att höra om vi är i behov av flera hjälpmedel och anpassningar. Mamma har kollat och tänkt på typ allt, medan jag själv inte orkat lägga en tanke på det. I ärlighetens namn så tycker jag att det är för jobbigt, jag orkar inte sitta och tänka på saker som jag kanske kommer behöva när jag blir sämre. Som tur var har jag som ni vet världens bästa mamma, hon var därför snäll och tog det lite enskilt med henne, och satt i köket där de skrev papper som skulle skrivas.

Jag åkte därefter till Cissis mormor och morfar, ni vet Olle och Annika som vi ofta går till. Cissi ringde nämligen igår och bjöd över mig och Rocky då hon skulle dit med sin lilla Enzo. Och vem säger nej till ett hundkalas?! Inte jag iallafall haha, så hela tre hundar har sprungit runt här i det fina vädret idag. Vädret idag var för fint för att inte nämnas. Sol, blå himmel och snö, så magiskt vackert! Skulle kunna sitta i flera timmar och bara kolla på när flingorna faller stilla och lugnt ner till marken.

Godnatt till alla mina fina läsare! <3

Gillar