Feberyra?!

Hej från en sjukling!

Min dag har på något sätt både känts lång men också kort. När jag tänkte på vad som hänt idag tänkte jag först att det inte hade hänt så mycket, men när jag väl radade upp punkter så blev det en hel del. Hoppas ni hänger med!

Klockan 06 vid medicinalarmet tog jag mig upp för mitt vanliga morgonkiss. Denna gång kissade jag inte som jag brukar göra dock, jag kissade nämligen i en glasburk som det har legat inlagda gurkor i. Jag stängde locket och vandrade sen vidare till köket då denna gudomliga burk skulle in i kylskåpet så att de hann svalna perfekt till chokladflingorna jag skulle äta till frukost några timmar senare. Nej skämt åsido, kisset behövde kylas ner för att de skulle hålla sig färskt och fräscht till HSV kom haha.

Vid 11 kom Hemsjukvården, en sjuksköterska och en läkare. De tog blodprover och undersökte mig eftersom jag både hade haft feber och "problem" med urinet. Jag dock sov under halva mötet ungefär, så blir det när man väcker an alldeles för trött Saga. Läkaren ställde frågor men jag hann somna innan hon sagt klart meningen. Efter ett tag lyckades jag tillslut kvickna till lite. Vi har snålt med bullar nu men tomhänta kunde de ju inte åka, så de fick med sig min frukost (urinet. Visst är jag generös?! ;)

Sedan förflyttade jag mig till köket för lite frukost innan jag satte mig i mina kära gungstol. Började frysa hysteriskt och jag förstod att det var tempen som var påväg upp. Mycket riktigt, 37,1° var den redan då och jag är en lågtempare på 36° annars. Febern fortsatte under dagen så gungstolen fick bli min plats för denna dag. Höll på med datorn, svarade på några mail, kollade lite på youtube och skrev. Katten kom upp ett tag och ville gosa han med.

När jag suttit där i nästan fem timmar gjorde det alldeles för ont att sitta kvar. Det var mina muskelknutar under rumpan samt huden som gjorde ont. Ny plats blev sängen och jag hann inte ens lägga mig förrän de knackade på dörren. HSV ännu en gång. Läkaren ringde nämligen under dagen och berättade om resultaten av blodproven som var lite underliga och hon ville därför blod-odla från både min arm och porta-cath. Armen inga problem, porten däremot, usch och fy. Nerverna där är på något sett skadade vilket gör att det gör såååå ont när man sätter i nålen. Men ja, mycket till val hade jag inte, ville ju hitta vad som var felet på mig, hoppas innerligt att det inte är cancer. ;) Oj vad skojjig jag skulle vara idag då, feberyra kanske haha?!

Det gick bra men gjorde såklart skitont som vanligt. När sjuksköterskan var klar fick jag äntligen vila. Mamma kom sedan och serverade middag på sängen och jag åt liggandes. Sedan fick jag verkligen världens frossa, mycket värre än frossan jag haft under dagen. Mamma kom in med en värmekudde till mig som hjälpte lite. Då kom jag på att de faktiskt finns värmefiltar med elslingor i sig som blir varma när man stoppar in den i ett eluttag. En sådan hade ju verkligen varit perfekt och jag tänkte ta upp datorn och googla vart de finns att köpa. Då kom jag på att jag vet att en kompis till mig har en. Kanske att de kunde låna ut sin? Ett sms och jag fick svar på mindre än fem minuter, absolut fick jag det. Så jag bjöd över dom på lite fika.

Fick min gosiga filt + trevligt besök. Vi fikade mina bullar såklart och pratade massor. Bl.a. om avgjutningen jag vill göra och så kom också gips-underliv på tal. Såg nämligen ett program för länge sedan där en svensk konstnär ville bryta tabun och gjorde därför ett projekt där hon avgjöt 100 kvinnounderliv, och satt ihop det till en stor tavla och ställde ut det. För att visa att alla underliv är vackra och unika och att man aldrig ska skämmas över hur man ser ut. Rätt fin tanke ändå men när jag tog upp det garvade de som aldrig förr och en massa skämt drogs. Så ja, vi hade ganska roligt ändå.

När mamma visade runt huset för Hannas mamma satt jag och Hanna och planerade hennes rum lite. Det började hetta något otroligt i ansiktet och jag tog tempen. Rädd blev jag när den visade 39,5° och jag skrek på mamma och ringde till HSV på direkten. Läkaren ville nämligen att vi skulle höra av oss om det gick över 38,5°. Jourläkaren ordinerade intravenös antibiotika och efter någon timme eller två var en sköterska hit och gav mig det. Nu hoppas jag på snabb bättring då jag har en hel del planer i veckan.

Nu har febern gått ner litegrann och jag tänkte gå till sängs. Har inte tagit en enda powernap idag vilket betyder att jag nu är väldigt trött. Tack för alla fina kommentarer, det värmer rakt in i hjärtat. Ni är bäst! Natti natti!


​​​Här kändes det som om det brann i ansiktet haha, så ja, då ser man ut såhär!​

Gillar