Fånga dagen med ännu en kamera?!

Hola amigos! Igår somnade jag med datorn i knäet hehe. Hoppas ni inte är förvånade för det är verkligen inte jag, händer alldeles för ofta haha. Vad har hänt idag då?! Jo, klockan var ställd på 08, och jag lyckades kravla mig upp halvt sovande. Jag slängde på mig morgonrocken, tog Rocky i famnen, harklade mig och sen började jag, "Jag må du leva, jag må du le...". Vackert kan jag lova er att det inte var. Någon som kunde dölja min gälla röst hade jag tyvärr inte heller, stackars pappa. Joel och Jackie lämnade nämligen hemmet vid 05.30 för att åka till skolan/jobbet och kunde därför inte vara med. Men sången gick bra ändå och pappa överlevde som tur var, lite ont i öronen går ju att leva med liksom.

Jag kröp sedan upp bredvid pappa i sängen där vi låg och slötittade på lite videos, vilket slutade med att vi somnade båda två. Chockad över att jag själv somnade är jag inte, men att pappa gjorde det, är jag faktiskt lite chockad över ändå. Pappa är nämligen en morgonmänniska och brukar stiga upp rätt tidigt, ytterst ovanligt att han sover länge. Men ja, där låg vi båda och snarkade så gott.

Vi vaknade lite förvirrade av att det ringde på dörren, vi förstod först inte vem det var som ringde på så tidigt, men så kollade jag på klockan, och tidigt var det ju faktiskt inte längre. Det var hemsjukvården som stod utanför, och klockan var redan 10.30 hehe. Vi hade alltså sovit mer än två timmar och inte en halvtimme som jag först trodde.

Idag var det "äntligen" dags att sätta om portnålen igen vilket kändes väldigt skönt. Eftersom vi har varit borta i fjällen så har jag ju gått lite övertid med nålen vilket resulterade till att plasten hade börjat lossna och att klistret börjat bli lite snuskigt. Så bytet kändes väldigt behövligt och lägligt, och jag som annars har lite ångest över att det, kände mig lite taggad på att få känna mig lite fräsch igen. Som jag berättat tidigare har vi ju infört duschning som en rutin varje gång vi byter nålen. Så himla smidigt då dom rycker nålen, låter mig duscha och efter det sätter dom in den igen. Detta är något som uppskattas enormt. Att för bara några minuter få vara fri, duscha utan att sitta fast i något hela tiden, och slippa tänka på att den där jäkla plasten ska sitta på plats. Njuter löjligt mycket av den där duschen kan jag lova!

Bytet gick väl helt okej, inte felfritt, men verkligen inte katastrof heller. Det var något litet strul med nålen precis när de satt in den, men som de sedan lyckades lösa tillslut. I hela 2,5 timme var de här haha. Det tar sin lilla tid med tejpningen och allt eftersom det är ju så trixigt och krångligt. Man måste verkligen vara koncentrerad och noggrann då slarv kan leda till att mina eksem blir värre, eller så att hela paketet lossnar, och då måste allt göras om. Kan säga att jag verkligen inte har tålamodet att ligga stilla så länge, och idag, när jag blev liggande i typ en timme så blev jag ganska irriterad och otålig. Väldigt väldigt nöjd när vi äntligen var klara och jag kunde få ställa mig upp igen. Skönt att detta nu är överstökat och att jag förhoppningsvis slipper detta i en vecka nu.

Att inte längre kunna göra de saker jag vill kunna och förut alltid kunnat göra är svårt att acceptera. En 100-procentig acceptans kommer jag nog heller aldrig kunna få, men kanske tillräcklig i varje fall. Det har varit en lång process till där jag är idag, att acceptera att det inte längre är möjligt att gå till skolan och spela innebandy, det är tufft, men jag har slutat älta att jag inte längre kan göra det som jag förut kunde. Det är mycket saker jag inte kan göra tyvärr, men istället för att tänka på sakerna som jag inte kan göra har jag tvingat mig till att istället vända blad och se på de saker jag kan göra utifrån mitt nya utgångsläge. Något som jag har älskat så länge jag kan minnas är att fota och hålla på med kameror. En ganska bra hobby skulle jag vilja säga. Perfekt nu när kompisarna börjat skolan igen och dagarna blir svårare att fylla ut och jag sysselsätta mig.

Därför var jag idag till stan, främst för att hämta min bil som stod i stan under natten, men också för att ta ett stopp på MediaMarkt för att kolla på en ny kamera. Chockade haha?! Ni kanske tycker jag är dum i huvudet, då jag redan har tre kameror. Och ja, kanske är jag också det haha, med de alla har ju olika syften. Jag har min systemkamera som jag använder för att ta bilder, sen har jag ju min polaroidkamera som tar ATM-foton (At the moment), och tillsist min GoPro, en actionkamera som jag främst använder på skidhjälmen men som jag också använt som vloggkamera nu på senaste i brist på annan.

Det jag nu saknar och söker är en vloggkamera. Tyvärr är min GoPro inte riktigt hållbar till det ändamålet, då man för det första inte kan se sig själv medan man filmar, vilket jag såklart dock kan leva med. Den andra och den stora anledningen till varför jag vill köpa en till är för att ljudet på GoPron suger, och då menar jag verkligen att det suuuger. Provat olika tekniker att hålla den på, men det spelar ingen roll, vad man än gör brusar och skramlar den galet mycket. Det känns rent ut sagt värdelöst att sitta och ägna en massa tid på att klippa ihop en video där ljudet suger.

Om man ska lägga så mycket tid vill man ju att resultatet ska bli bra och inte halvdant som det tyvärr automatiskt blir med dåligt ljud. Jag älskar att göra videos och har faktiskt gjort massor av videor som jag ej delat med mig av pga att det endast skramlar och har sig. Så viljan finns verkligen, det är tekniken, och min perfektionistkänsla som sätter käppar i hjulet.

Kändes som om att vara ute i en djungel när jag stod och kollade runt bland alla kameror, så svårt ju, och så DYRT, alltså herregud det handlar ju om så mycket pengar, och då vill man ju verkligen inte att det ska bli fel. Pengarna känner jag ju dock att det är värt, kameran skulle ju verkligen användas. Fota och filma är något jag kommer kunna göra trots att jag sitter i en rullstol, och trots om jag är sängliggande, därför känns det som väl investerade pengar. Om det blir en till kamera så får jag mer sysselsättning, och ni mer uppdatering, win win. Okej, kanske inte för plånkan då haha.. Så vad tycker ni, tänker jag tokigt nu haha?!

Googlat, googlat och googlat efter bra vlogg-kameror, nackdelar, fördelar, men kan inget vettigt finna. Eller jo, jag hittar massor, problemet är att det finns för mycket så att man inte vet vad man ska välja för någon. Så om ni har några tips på bra vlogg-kameror, lämna gärna en kommentar. Skulle uppskattas mycket!

Efter vi hade kollat lite på kameror så skickade jag hem pappa för att vila lite medan jag och Anette handlade lite mat till kvällen. Mötte upp Anette på Citygross och efter en sväng i affären satt vi oss i bilarna och åkte hemåt, hem till papsen. Vi påbörjade sedan pappas födelsedagsmiddag, jag, Joel, Jackie och Anette medan pappa blev beordrad av mig att inte flytta sig en enda meter från soffan. Vad som stod på menyn denna kväll var hemmagjord hamburgare med sötpotatispommes, och kladdkaka med hallon till efterrätt. Det var så så mysigt att hjälpas åt allihopa, sådana här kvällar måste det bli fler av. Supergott var det, och lilla Saga åt alldeles för mycket och fick världens matkoma kan jag säga.

Jag hoppas verkligen pappa känner sig nöjd över dagen och att han har haft det superbra, för det förtjänar han verkligen. Min fina pappa, ord räcker inte till för att beskriva hur mycket jag älskar dig. Tack för att du gör allt för mig, och att du alltid alltid finns där och tar emot mig när jag tappar balansen, och är axeln jag kan luta mig emot när jag är ledsen. Om jag skulle vilja ha en elefant skulle du fixa det åt mig, och för det är jag evigt evigt tacksam. Björn min starka pappa, tack för att du är du, och att jag har fått äran att få dig som just min pappa. Jag älskar dig så att det gör ont! <3 <3 <3

Nu checkar jag ut, natti från denna nattuggla!

Morgonmys! <3

Gillar