Ett klargörande

Det är många som tycker att jag ska skippa dom dagarna jag ligger efter i bloggen, och fortsätta skriva i nuet istället. Kanske hade de varit smart, eftersom det stressar mig väldigt mycket att komma ikapp. Men grejen är den att jag vill dokumentera varenda dag. Denna blogg är främst för min skull, men även ett verktyg för att informera mina nära. Jag vill skriva om varenda dag som gått. En hel del i mina texter kanske är rätt så orelevanta, och att det kanske är lite väl detaljerat ibland?! Men det är just för att det är saker jag vill komma ihåg, det kan också vara saker jag vill att mina nära ska komma ihåg, eller få vetskap om.

Jag vill inte heller kastas in på sjukhus i fem dagar och inte skriva någonting, och sedan komma därifrån och fortsätta min vardag precis som den var innan. Jag vill skriva exakt varenda detalj om vad som hände där, vad som gjorde mig arg, ledsen, glad. Om hur dåligt systemet faktiskt är och att man behöver vänta i flera timmar för att få hjälp, att personalen är så underbemannade att det ibland glöms att ge mediciner, och att de ibland inte ens har tid att ringa ett kort samtal så att någon annan kan fixa medicinen istället.

Jag vill också att ni ska få höra hur mycket piss jag går igenom, hur min vardag ser ut som cancerpatient. Hur plågsamma dagar jag har, när jag inte kan sluta skrika för att jag har så ont. När jag gråter varenda natt över hur orättvist allting är, och att jag med största sannolikhet aldrig kommer hinna bli vuxen. Jag vill visa hur viktigt det är att det kommer in mer pengar till forskningen.

Samtidigt som jag just nu lever med en sjukdom, som snart kommer ta ihjäl mig och min 16-åriga kropp, så kan jag också vara hur lycklig som helst. Jag kan skratta så mycket så att jag får träningsvärk dagen efter. Jag vågar utmana mig själv och mina gränser. Jag ser kärlek överallt, och jag är tacksam över att få ännu en dag här på jorden när jag vaknar upp på morgonen.

När ni tror att ni har det som sämst, försök gå ur er egna lilla bubbla och inse hur mycket ni faktiskt har. En förkylning och några missade träningar är inte det värsta som kan hända, du kommer kunna spela igen nästa vecka. Våga utmana dig själv, och när det är tungt så kan du tänka på mig och alla andra cancerdrabbade barn. Vi har fått kämpat, och kämpar! Vi kan aldrig ge upp. Vi har inget val, utan det är bara att fortsätta. Om vi kan det, orkar du göra det också, det är bara att fortsätta!

Så som jag blir glad över varje dag jag får kliva upp ur sängen och andas, kan du också vara det. Ingen här på jorden har någon garanti om ett långt liv, vi alla kommer dö någon dag.

Gillar

Kommentarer

Carola Salén
,
Hej fina Saga, du gör helt rätt som skriver om allt du går igenom så att alla får vetskap om bristerna inom cancersjukvården och också om din vardag som är kärleksfull och tuff. Du är en fantastisk förebild. Kämpa på krigarprinsessan 👑 stor kram 💗
Karin
,
❤️
Freeandcheap
Freeandcheap,
Jättefin blogg 😊 Se min nya gratis blogg!
nouw.com/freeandcheap
Paul,
Lycka till <3 <3
www.kaffenytt.se
Maria J
,
Gör precis som du vill, du är i sanning fantastisk! Så otroligt imponerad av ditt mod, din styrka och din humor❤️
reductil24-7.com,
Det är din blogg. Du bestämmer hur du vill skriva.
www.reductil24-7.com
Per
,
Helt rätt! Och inte stressa 🙂 Berätta när du kan, vill och orkar om exakt vad du vill när det än har utspelat sig.
Marie
,
Fina, kloka Saga 💕. Ja det är konstigt att vi friska, som har det så bra, i vårt vackra land inte uppskattar Livet Fullt ut Alla dagar 🌞. Ska försöka lära av dina kloka ord vännen 💝. Ha det gott med dina kära
Ingrid
,
Tycker det är absolut upp till dig hur mycket eller lite du skriver. Du är en inspiration oavsett antal delade inlägg eller detaljer. Vi läser så gärna! Kram på dig och tack för att du ger perspektiv på hur bra så många av oss har det! Vi tar det oftast för givet och du påminner oss att inte göra det. Massa styrka och kärlek till dig, härliga Saga! 💕
Josefin
,
Fina du! Jag beundrar dig så. Din historia är så viktig, sluta inte berätta den. Jag är några år äldre än dig och jobbar som sjuksköterska inom cancervården. Har läst varenda inlägg i din blogg och länge funderat på att skriva något, men inte gjort det förrän nu. Tack Saga för att du delar med dig av din glädje & sorg, lycka & ångest. Din ärlighet, klokhet och ditt mod. All kärlek till dig ♡.