En överhettad Saga

Då ska jag försöka göra en så kort sammanfattning på dessa dagar som jag bara kan haha. Dessvärre brukar dessa ändå lyckas bli rätt långa dock hehe..

Torsdag

I torsdags var det som vanligt portnålsbyte! Denna gång ändrade vi om lite i rutinerna för att inte riskera en repris på kaoset som blev förra gången (smärtgenombrott). Istället för att dra ut nålen innan duschen har vi beslutat oss för att behålla den kvar i medan jag duschar. Eftersom nålen och hela paketet ändå ska bytas precis efteråt så gör det nämligen inte något om det skulle bli fuktigt. Efter duschningen är det bara att dra bort paketet, tvätta och sedan i med ny nål. Detta tar inte mer än tio minuter vilket betyder att risken för att jag ska utveckla ett smärtgenombrott blir väldigt mycket mindre.

Funkade faktiskt bättre än vad jag trott. Slapp ju att ha det vanliga "duschskyddet" på vilket gjorde mig lite smidigare än vad jag annars är. Det tråkiga med detta är väl främst att den enda tiden jag hade som "slangfri" nu är borta. Känslan att bara för några minuter slippa sitta fast i något är oslagbar. Men ja, mycket hellre dusch med nål än ett smärtgenombrott. Här tas inga mer risker!!

Efter portnålsbytet kom min bästa vän Cissi hit. Hon slutade tidigt i skolan och tog första bästa buss hem till mig. Tänkte tillbaka på vad vi egentligen gjorde och kom fram till att det faktiskt inte var så mycket haha. Jag var rätt seg vilket ledde till att vi ville ta det lilla lugna. Vi pratade en hel del men sov också rätt mycket. Det är det som är bland det skönaste med min och Cissis relation - inga krav, inga måsten och man måste verkligen inte prestera något.

Juste, grilla hann vi med. Andra gången för i år och alltså det är ju löjligt gott. Något som dock var premiär för denna gång var middag utomhus, det var så pass varmt att vi kunde sitta utomhus utan att frysa. Så himla mysigt och nu längtar jag bara ännu mer till sommarens underbara kvällar. Får lyckorus av bara tanken. Det enda problemet vi hade var myggorna som ville sig på oss. Lyckades som tur var inte bli biten men kan väl erkänna att jag är lite skraj för de första betten. Har alltid varit lite smått känslig och nu har ju min kropp blivit 100x känsligare mot typ allt. Så ja, frågan är hur min kropp reagerar nu?!

Grillmästaren till höger! ;)

Fredag

Som många andra nätter blev det även denna natt dålig sömn.. Till en början somnade jag sent men det som gjorde gjorde det ännu värre var muskelsmärtorna jag vaknade av vid 04. Jag vände mig och lade mig på mage istället men fick då istället tumörsmärta. Det var bara att välja vad som passade bäst för stunden vilket resulterade att jag låg vaken i tre timmar och vred och vände på mig.

När HSV kom hit vid 11 var jag trött, som tur var var det bara ett vanligt kassettbyte. När de drog upp rullgardinerna fick jag syn på det underbart fina vädret ute och jag bestämde mig snabbt för att jag ville gå ut och njuta av det. Med varsin bikini satte jag och Cissi oss ute i solen. Är ju typ pinsamt blek så kände verkligen att lite färg hade suttit på sin plats. Placerade mig i våran sackosäck och somnade på en gång. Vaknade sedan upp en timme senare i ren panik. Sackosäcken hade förvandlats till en stor stekpanna och jag hade blivit helt överhettad. Med hjälp av Cissi kom jag iallafall tillslut upp och det blev raka vägen in till duschen. Duschade iskallt i säkert tio minuter men hettan i kroppen ville inte lägga sig. När jag tillslut kom ur duschen såg jag hur hela jag var rödflammig. Jag hade inte bränt mig utan det var som tur var endast värmeutslag. Jag har svårt att bränna mig och inte tänkte jag på att detta kunde hända haha. Nu vet jag att jag ska ha mer respekt för solen och kanske välja någon annan plats nästa gång haha.

När jag hade hämtat mig och fått i mig lite vätska satt jag mig framför sminkspegeln för att fixa iordning mig. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka på lite äventyr denna fina fredag. Och när man ändå ska riskera lite, varför inte göra det lite till?! Så vi valde att ta bussen, något jag inte gjort på månader. Detta beslut ångrade jag dock så fort vi klivit på bussen. Det var nämligen en BASTU där inne, och då överdriver jag inte. Tror inte en människa där inne kunde andas. Med andnöd, illamående och klaustrofobi var jag väldigt nära en panikattack och velade därför mellan att stanna kvar eller hoppa av. Men marginal med tid för att hoppa av hade vi inte så jag fick stå ut hehe.

Kan ni gissa vad jag riskerade så mycket för då?! Jajamän, Pinchos!! Cissi har aldrig ätit där och har velat åka dit hur länge som helst. Svårövertalad människa här haha - nej. Vi strosade runt ett tag på stan då vi hade lite tid att spilla innan vårat bokade bord. Var så härligt att se så många glada människor ute, tänk vad bra väder kan göra. Solen är fantastisk!

Efter världens matkoma var jag löjligt lycklig över att vi kunde ta färdtjänst hem, då var energin nere på noll. Väl hemma blev det garderobsrensning. Som jag nämnt svullnar jag ju bara upp mer och mer nu pga kortisonet vilket leder till att jag har väldigt mycket kläder som inte passar längre. Cissi och jag har alltid haft samma storlek vilket betyder att alla mina tidigare kläder passar perfekt på henne så hon fick med sig en hel kasse hem. Så skönt att bli av med allt, det var en del. Och så kul att veta att de kommer till användning igen, gör mig bara ledsen när jag ser de ligga där längst in i garderoben.

Del 1/2

​En löjligt nöjd Saga!

Gillar