Kändislivet

Onsdag 27/12

I måndags, när jag låg hemma i sängen fick jag ett samtal från okänt nummer. Jag svarade, och väldigt chockad blev jag när jag hörde att han presenterade sig som Adam Pålsson, det är liksom inte varje dag en kändis bara ringer sådär. Så vad hade Adam på hjärtat då?! Jo, han frågade om jag ville gå på förhandsvisning av filmen "TED, för kärlekens skull", där han spelar huvudrollen. En sådan inbjudan är ju svår att tacka nej till. Det "lilla" problemet var bara att föreställningen började klockan nio på morgonen, och vid den tiden brukar jag inte ens ha hunnit vaknat till liv. Nu skulle jag vara i Stockholm, i biosalongen den tiden. Men, hur många gånger får man chansen att göra något sådant här? Inte många, så såklart tackade jag ja.

Min tisdag var en dag från helvetet, rent psykiskt. Motgång, på motgång, på motgång, och när man inte tror att det går mer, ännu en motgång. Skrattretande nästan! Så när jag gick och lade mig på tisdagkvällen, helt svullen i ögonen efter dagens alla motgångar så var jag så nära på att skicka ett SMS till Adam och ställa in. Men så tänkte jag till en extra gång, oturen kanske skulle vända, det kanske kunde bli en bra dag ändå.

Jag somnade som en stock och blev väckt av medicinlarmet klockan 06. Som en zombie gick jag upp ur sängen, tände min strålkastare till studiolampa och satte igång med sminket. Klockan tickade iväg och så blev det stressigt som vanligt. Den ångestfyllda klumpen från dagen innan satt kvar i mitt bröst och jag kände hur paniken bara kom mer och mer. Vet inte hur många gånger jag var påväg att säga till mamma att hon skulle vända bilen när vi var påväg till tåget.

Det var min bror Joel som skulle med. Han kom till centralen före mig, och köpte därför biljetter åt oss. Jag hade inte hunnit få i mig något att äta och visste att om jag skulle ha någon chans att klara detta så skulle jag behöva mat. Så lite frukost inhandlades innan vi sprang ut på perrongen. Tåg såg vi, men tåget vi skulle ta kunde vi inte hitta, på tågbiljetten stod det inte heller. Med fem minuter kvar innan tågets avgång sprang vi runt och letade. Vi upptäckte vart det stod någonstans och rusade dit. Tror ni inte att tågets dörrar stängs precis framför näsan på mig?! Jo, för det gjorde den. Då brast det för mig helt och hållet. Räcker med minsta motgång så blir jag knäckt.

Efter lite tröst från brorsan kollade vi upp nästa avgång och den gick inom 5 minuter. Så utan att ens tänka sprang vi tillbaka till perrongen vi stod på innan och in på tåget. Yes, vi klarade det tänkte jag. Hann inte ens samla mig från den tidigare panikattacken innan jag fick en ny, för vet ni, här kom en till motgång. Det kom en kontrollant, och vi räckte fram våra biljetter till henne. Lite chockade blev vi när hon blev arg. Vi hade ju fel biljetter egentligen, dom var ju till tåget innan, men inte tänkte vi att vi skulle köpa en ny biljett, pengarna gick ju ändå till samma bolag, och dessutom var detta tåg typ helt tomt. Joel började smått förklara vad som hade hänt medan jag började storböla. Hon fnös åt oss och sa att vi minsann skulle betala, vi hade ju inga biljetter. Då ville jag bara skrika ut allt, berätta vad som hade hänt, vem jag var, och att jag ska ha en jävla eloge som ens satt på tåget. Då gick hon iväg, och sa att hon skulle komma tillbaka sen och ta betalt. Vi suckade, vi hade ju redan betalat över 200 kr för biljetterna. När hon kom tillbaka och bad om "ursäkt". "Förlåt att jag är otrevlig, men jag är så less på att behöva höra den där dåliga ursäkten varje dag. Var tacksamma över att jag inte ger er böter på 1500kr". Wow, tack, så omtänksamt!

Tänk om hon visste, visste vad jag går igenom och vilken utmaning det var för mig att ens gå upp så tidigt som jag gjorde. Konstigt kanske, men det är en grej jag saknar med hela "flintisgrejen". Jag är egentligen sjukare nu än jag var då, men eftersom det nu inte syns att jag är sjuk så får jag ju inte någon förståelse alls. Ni ska bara se vilka arga blickar man får av att ta hissen istället för trappen, världens mest nedvärderande blick, fast jag egentligen har världens bästa skäl till att göra det. Man vet aldrig vad någon går/gått igenom, så snälla alla där ute, döm inte för fort, finns så mycket ni inte vet om.

Så vi klarade oss trots allt undan böter. Så var det äntligen dags att få äta sin frukost, latten var numera ljummen istället för varm, men det sket jag i och slurpade i mig den ändå. I frukosten ingick också två ångesttabletter, tack gode gud för dom. Dessvärre märkte jag att min polaroidkamera hade öppnats på något konstigt sätt, och hade därmed förstört alla bilderna i den. Så jäkla typiskt, hade precis bytt kassett i den dessutom, så filmerna var bara att slänga, därmed 150 kr i sjön. Då undrade jag på riktigt om det var någon som skämtade med mig.

Nu ska ni äntligen få sluta höra mig klaga haha, för här vände dagen till den bättre. Jag fick i mig frukosten, jag lugnade ner mig, vi kom fram till Stockholm, hittade en taxi, och var vid biografen en halvtimme innan bestämt, success, heja Saga. Vi fick kolla på filmen tillsammans med ca sju journalister. Egentligen var förhandsvisningen menad till dom, så att de kan skriva och recensera den tills den har premiär. Det var så skönt att vi bara var så få, alla var tysta, det var gott om utrymme, och man kunde ställa sig upp och sträcka på sig. Tillbaka till själva filmen så var den helt magisk, en film jag starkt rekommenderar er att se när den kommer ut (3:e januari). Adam spelade "Ted-rollen" grymt bra, och till och med Joel, som jag aldrig sett gråta, blev lite rörd haha.

Lite konstigt kändes det när vi efter filmen, gick ut från biografen, över gatan. Där stod ju Te..Adam. Vi satte oss på ett litet café, fikade ett tag, och pratade massor. Frågestund deluxe kan jag säga, frågor åt alla olika möjliga håll. Efter vi hade fikat, var planen egentligen att vi bara skulle åka hem, men istället frågade han om vi ville göra något roligt med honom. Det tackade vi ju såklart inte nej till. Första stoppet var radiohuset, där Adam blev intervjuad. Inte varje dag man hänger där haha. Imponeras så mycket av alla som står och pratar live, jag hade aldrig klarat av det själv. Det såg så otroligt lätt ut när de pratade, de var så så avslappnade,

Sedan satte vi oss ännu en gång i en taxi, denna gången till Svenskt tenn. Där drack vi bubbel, åt lite mat, och avslutade med afternoon-tea. Tiden rullar iväg fort när man har roligt, vilket hände denna gången. Helt plötsligt var klockan mycket och vi behövde fara. Runt fyra satte vi oss på tåget tillbaka mot Uppsala. Ställde in kvällsplanerna, då jag verkligen var helt sluuuut. Det gjorde jag rätt i, för riktigt skönt var det att bara få lägga sig i sängen då.

Adam är en riktigt fin kille med hjärtat på rätt plats, så omtänksam och snäll. Otroligt snällt av honom att ta med mig och min bror på detta. Detta är en dag jag aldrig kommer glömma. Tack så mycket! Och hurni, glöm inte att sätta datumet 3 Januari på minnet, då har nämligen filmen premiär.

Kram och godnatt från en sliten tjej! <3


Gillar

Kommentarer

Ann-Christine
,
Underbart att du kom iväg till Stockholm, trots motgångarna på vägen, och vilken rolig dag det blev sen, det var du värd många gånger om! Filmen skall jag absolut se, vilken kille han är Adam Pålsson!
J-Å
,
Det är inte bara kändisar som ringer till dig. Du är ju numera själv en kändis 😊
Gott Nytt År (hoppas vi att du får)!
Anna
,
Ja det var mycket snällt av biljettkontrollanten som bara vill/ska göra sitt jobb. Tänk hur ofta hon får hantera situationer och diskussioner som denna under sin arbetsdag. Om hon på egen hand avgjorde olika behjärtansvärda undantag för gratisåkning för alla så skulle nog inga tåg kunna gå
Anja
,
Vilken spännande dag, till slut! Tur att Du svarade, trots okänt nummer!
Susanne
,
Din berättelse är fantastisk på alla sätt! Gott Nytt År, fina Saga!🥝🎆🎇🌠
Pias
Pias,
Instämmer 100 - man ska aldrig döma andra människor (utan att ta reda på fakta) Det låter som en fantastisk dag, när allt löst sig 😊
nouw.com/pias
Pias
Pias,
PS. Gott slut och GOTT NYTT ÅR bästa Saga!
nouw.com/pias
Charlotte
,
Underbart - vilket stort hjärta han har ❤️
Ann
,
Fina Saga💛 Vilken mysig dag du fick i Stockholm. Filmen ska jag absolut se då Ted var som störst när jag var tonåring❤Adam Pålsson, vilken otroligt sympatisk kille! GOTT NYTT ÅR till dig❤❤❤
Gittan
,
Så underbart att höra att du blir väl omhändertagen Saga är man som du en varm kärleksfull och omtänksam tjej så klart att du blir bemött därefter Du är värd alla upplevelser i världen kram ❤️❤️