Nu kan jag släppa kraven

Kan inte låta bli att vara lite ledsen över att December och 2017 faktiskt nu är över. Speciellt December, min favoritmånad. Känner ändå att jag lyckades maxa månaden i den mån som gick. Jag tog vara på varje dag, och försökte fokusera på att leva här och nu. Samtidigt som det har varit kul, har det också varit lite ångestfyllt. Det har jag ju nämnt förut, "nedräkningen" jag gör. Med det menar jag att jag går runt och tror att det är sista gången jag får göra och uppleva saker, då jag tänker att jag hinner dö tills nästa gång. Detta har ju tyvärr gjort att jag har satt ett krav på mig själv, att inte tillåta mig själv att må dåligt, ett krav som stressat mig. Så, jag får se det positiva med en ny månad, att jag slipper en del av den stressen.

Vet inte varför, men är så galet taggad på det nya året, älskar nyårsskiften just för att det känns som en nystart. Nej, nu menar jag inte det där klyschiga "new year, new me" haha. Utan det är som att börja på ett nytt kapitel, fast fortfarande i samma bok. Boken är mitt liv, och åren är kapitel. Egentligen har ju inget ändrats, och det är just därför jag tycker jag själv är så lustig. Varför känner jag såhär haha?! Jag ska iallafall ta med mig allt bra från årets gång in till 2018, och lämna det dåliga, det förblir 2017. Såklart fruktar jag över vad som kommer hända detta år sjukdomsmässigt, men jag försöker att se förbi det, och se allt det roliga som kommer att hända istället. Lättare sagt en gjort, men något jag har lärt mig är att man kommer långt på inställningen, väldigt långt.

Något jag hållit på med lite idag är en ny design här på bloggen. Har ju haft samma tråkiga design hur lääänge som helst nu. Och anledningen till det är för att jag varken har orkat eller haft kunskapen till att fixa det. Men, nu ska jag verkligen försöka ta tag i det, så att bloggen också kan få vända kapitel någon gång haha. Ni kanske redan ser några småändringar här och där, work in progress. Har ni några önskemål får ni gärna säga till, såsom typsnitt, storlek på text osv osv. Och om det skulle vara någon där ute som är kunnig på detta område, så snälla hör av dig, behöver verkligen hjälp.

Idag hade jag inga planer förutom att jobba ifatt lite, redigera videos, ringa lite telefonsamtal, svara på SMS osv. Viktiga saker visserligen, men kände ändå att jag ville hitta på något mer än det under dagen, då jag vet av erfarenhet att ångesten brukar krypa fram annars. Så då ringde jag till min bonusmamma Jenny och föreslog att vi två kunde åka in till stan. Jag hade tur, hon som annars jobbar väldigt mycket var ledig idag. Så hon kom och hämtade upp mig och sedan drog vi oss in till stan. Det blev ett par byxor köpta, naglar fixade, och mat i magen, en mysig tjejdag.

Trots att pappa och Jenny inte längre är tillsammans, så kan vi, jag och Jenny, ändå fortfarande vara kompisar. Något som jag verkligen uppskattar så mycket. Men hon har ju alltid funnits där som en extra förälder i hela mitt liv, och känner mig innan och utan. Nu när jag och mamma har bråkat ett tag så känns det skönt att ha tillit till en till vuxen. Hon finns där och tar emot mig med öppna armar när som. Är så otroligt glad över vår fina relation!

Sen tänkte jag fråga er om ni kulle vilja ha en årsresumé? Alltså ett, eller flera inlägg där jag visar upp bilder under året som gått och skriver lite om varje månad och vad jag hittade på då. Intressant eller inte? Funderar nämligen på att göra något sådant men vill veta om det skulle kunna vara intressant så att jag inte sitter och lägger ner en massa tid på något ni inte vill ha haha. Lämna gärna en kommentar.

​Smarrigt va?! Gick proppmätt därifrån kan jag säga. Kan också meddela att min matlust ÄNTLIGEN blivit lite bättre. Har ju inte känt matlust hela december, men nu har den äntligen smugit sig fram lite.

Haha, i brist på bilder så bjuder jag på denna. Tagen alldeles nyss. Okej, det är fanemig ett nyårslöfte, bli bättre på att ta bilder.

Gillar

Kommentarer

Eva H
,
Jaaaaaa, rara Saga, en årsresume vill vi gärna ha om du orkar. Kram💜
Lycklig
Lycklig,
Kram till dig ❤
nouw.com/lycklig
Ann-Sofie Hammar
,
Jätte fin idé om krönika. Vore även nyttigt hur ditt tanke mönster ändrats. Fem.tunga tankar fem glädjande tankar. Fem.mörka som kan vändas ,eller inte. Kanske för det är vad det är .!!! När är det som värst o hur lättast vänder du Detta? Fick min cancer i dec 2016 p opererades i 6 månader . Nu är jag frisk ish. Men istället helt slut o orkeslös. Jätte trist trots det roliga. Önskar dig allt ❤❤❤
Ullis
,
Sätt dig själv i fokus, inte oss läsare. Vad vill Du göra, vill Du skriva årsresume? Utsätt Dig inte för mer stress än Du behöver. Skriv dag för dag det räcker så väl för oss. Beundrar Dig och Din styrka att dela med Dig av Ditt liv. All kärlek till Dig! 😘
Ida
,
JA till årsresume. Maten såg supergod ut, var åt ni?
Angelica
,
Jättekul med en årskrönika! Skulle vara kul då du haft ett så fullspäckat och roligt år. Brukar vara uppskattat att göra sånt också då det blir så svart på vitt att man gjort någonting. Kör hårt!
MliizZ
MliizZ,
Jaaaa!! 😍👏 och maten såg såååå god ut.. nu blev jag super hungrig igen.. #kvällsmat ? 😂🙈
nouw.com/mliizz
denisejorgnsen
denisejorgnsen,
Hjälper dig gärna med designen på din blogg om du har lust att få hjälp! Kram <3
nouw.com/denisejorgnsen
Pias
Pias,
Å jag som alltid gillat din design, enkel och stilren. Fokus ligger på det du skriver Saga. Det är ju med bloggar som med människor - innehållet som räknas 😊) där får du 10/10
nouw.com/pias
Camilla
,
Åh vad fin du är på fotot 😍❤️ Förstår allt du skriver, om dina tankar, stressen osv. skriver som andra här, fokusera på sig själv och inte på vad andra vill ❤️ Kram ❤️