Fotomani

Torsdag 5/1

I torsdags träffade jag Diabetesmannen, aka (also known as) Joakim Mattsson. Han driver en blogg sedan många år där han skriver mycket om mode, men också (som ni kanske kan gissa) om sin diabetes. Vi har haft lite kontakt, och bestämde oss äntligen för att träffas. Han kom över på en lunch hemma hos mig och snackade, och ja, vi snackade typ non stop i flera timmar. Joakim har som mig, ett brinnande fotointresse, så vi passade därför på att fota lite. Denna gång var det jag som stod framför kameran. Och alltså herregud vad jag inte känner mig bekväm med det haha. Såklart är det superkul att ta fina bilder, men är så osäker på vad jag ska göra och hur jag ska se ut. Nej inte riktigt min grej det där. Trots att jag inte kände mig så jättebekväm lyckades faktiskt denna man ändå fånga mig hyfsat bra på bild haha. (Foto nedan)

Hade kunnat somna sittandes, var helt galet trött. När Joakim hade lämnat bäddade jag ner mig i soffan. Tanken var en liten powernap. Så liten blev den dock inte. Efter fem timmar vaknade jag upp hehe.. Trots att det var full rulle hemma med släktingar som kom och gick så fortsatte jag att sova som en stock i soffan hehe. Kanske ett tecken på att kroppen behövde vila lite?!

Jag lyckades vakna typ sekunden alla hade dragit haha. Trots att jag sovit jättelänge kände jag fortfarande en otrolig trötthet, så någon lång kväll som det vanligtvis brukar bli blev det inte. Att få krypa ner under täcket har aldrig varit så skön som den kvällen.


Fredag 6/1


I fredags blev det en tidig morgon. Eller ja, tidigt för mig iallafall. Anledningen?! Jo, HSV kom nämligen på besök. Tyvärr inte bara för att läsa av pumpen, utan också för att sätta om portnålen ännu en gång. Det blev så stressigt att tejpa ihop allt i torsdags, pga smärtgenombrottet, att paketeringen blev väldigt dålig. Jag klandrar dem dock inte, de var ju panikslagna och i chocktillstånd efter allt som hade hänt.

Den främsta anledningen till varför vi ville göra om paketeringen var för att jag fått eksem, grova sådana. Och eftersom att det blev plåstrat i ren panik förra gången så blev det inte den skonsammaste underbehandlingen mot huden. Men såklart hade de lyckats klistrat det så tokigt att plasten inte gick att få bort utan att ta bort hela portnålen. Så, jag hade inte mycket till val, utan gick med på att byta.

Trots att jag var väldigt nervös, så gick det denna gången ändå väldigt bra. Det som inte var så bra, var mina illröda eksem. De hade blossat upp riktigt rejält och kliade hur mycket som helst. Jag som precis hade avslutat min kortisonkur, startade den nu igen med en väldigt hög dos. Kortison hjälper mot alla inflammationer i kroppen, och jag reagerar väldigt starkt och bra på det. Det tar bort smärtan, jag blir piggare, och inflammationerna i kroppen avtar. Häftigt hur bra det funkar. Dessvärre finns det ju dock biverkningar på allt, även detta.. Man svullnar upp av det, och tar man det en längre period så ser man tillslut inte ut som sig själv, vilket jag verkligen inte vill. Jag vill få se ut som jag. Så man får väga fördelarna mot nackdelarna, nästan som pest eller kolera.

Vickan kom hem till oss också. Vi fotade bl.a. Fotade vad, kanske ni undrar. Mig, denna gången också haha. Nämnde ju att jag vill fixa designen här på bloggen, och vill därför införskaffa mig en header. Problemet är att jag inte har haft någon bild att ha som header, men nu så, nu har jag. Så, jag hoppas verkligen att jag får upp den inom kort, ni får hålla utkik helt enkelt haha.

Juste! En resumé är på väg, jag har inte glömt bort er, lovar haha!

Gillar

Kommentarer

ANNA
,
Hej! Jag följer din blogg ord för ord och tycker att du skriver så bra! Jag har läst och sett bilder å eksemen du får av plåstret. Jag jobbar själv i vården och har träffat människor med samma problem, vill bara ge ett litet tips som kanske kan hjälpa, om det fungerar att genomföra, det är att lufta ytan som ligger mot huden 10-15 sekunder innan man sätter på plåstret, kommer inte ihåg varför, men en del upplevde att det hjälpte. Kram
ANNA
,
Jag menar själva klisterytan på plåstret ska luftas, tyckte jag uttryckte mig lite otydligt 🙂
SagaLundin
SagaLundin,
Jasså!? Aldrig hört talats om. Det brukar vara rätt bråttom, men man borde kunna förbereda detta medan jag duschar. Det som skulle kunna ställa till det är att det ska vara så himla sterilt och att vi är i hemmamilö vilket inte är det allra renligaste. Men ska absolut ta upp det med mina sköterskor. Tack för tipset, kram! <3
nouw.com/sagalundin
fridalehto
fridalehto,
det enda jag kan säga är - herregud vad du är vacker!!
nouw.com/fridalehto
Ullis
,
Hej! Kan inte låta bli att undra; hur mycket har man testat olika sorters förband? Har de som sköter omläggningarna försökt kolla upp vilket ämne i häftans klister eller i själva häftan det är som du inte tål? Det finns ju ett antal varianter att välja bland! Hoppas verkligen att ni kan hitta något som fungerar bättre!
SagaLundin
SagaLundin,
Hej! Har provat typ allt som finns. Mitt team har kontakt med brännskadenheten för att hitta det allra skonsammaste för min hud. Nu klistarar de inte längre plasten direkt på huden, utan först tunna "honungsplattor" som ligger som ett tjockare skyddande lager. Det hjälper väldigt mycket, men långt ifrån tillräckligt. Nu när det varit som värst har de lagt kompresser på det allra värsta områderna och sen stängt in det med en plast, på så sätt kan det få andas lite. Det blir väldigt osmidigt och stort, inte heller så snyggt, men mycket till val har jag tyvärr inte.
nouw.com/sagalundin
ElinStoltz
ElinStoltz,
Hej Saga, jag har följt din blogg nu ett tag och jag måste bara säga att du är en sån stark människa och jag beundrar din styrka🙏🏻 Har också följt lite om ditt eksem och har funderat lite, jag själv jobbar inom vården på IVA och är väldigt intresserad av omläggningar. Det kanske redan är så att ni använder det, men något jag har väldigt god erfarenhet av är Cavilon som man smörjer på de irriterade området och låter det torka sedan på med förbandet. Cavilon lägger sig som en skyddande hinna på huden så det kanske kan minska på eksemet. Lycka till och hoppas det blir bättre med eksemet och kämpa på💪🏻✨
nouw.com/elinstoltz
SagaLundin
SagaLundin,
Hej! Tack för dina tips. Cavilon använder vi oss redan av vilket gör det bättre, men verkligen inte tillräckligt. Vi har också använt oss av alla olika slags förband, och mitt team har tillochmed kontakt med brännskadeenheten för att få de allra lindrigaste plåstrerna. Trots att vi använder oss av plåster man lägger på brändskadad hud vill det inte läka, spelar ingen roll vad vi gör. Kortison är det enda som hjälper, men så fort jag slutar ta det så kommer det tillbaka igen, och tyvärr kan jag inte ta det konstant. Tack för tipset iallafall, det uppskattas. Kram!
nouw.com/sagalundin
cmse
,
Hej Saga. Det där eksemet ser verkligen inte roligt ut. Går det inte att sätta nålen på andra sidan så att huden får vila? Eller är det så att den måste sitta på den sidan du har tumören?
Det måste ju gå att få ordning på det där. Vet själv hur jobbigt det är med plåstereksem.
Lider verkligen med dig.
Du är så stark och jag beundrar ditt mod och din förmåga att dela med dig av dina tankar och känslor.
Många kramar till dig och din familj.
SagaLundin
SagaLundin,
Hej fina du! Tyvärr är det lite mer komplicerat än så. Nålen sitter i min port som är inopererad under huden vid mina högra revben. Från porten går det en tunn slang under huden bak till ryggraden och in i spinalvätskan, där medicinerna måste gå för att funka. Eftersom porten och portnålen alltid sitter på samma plats får huden precis runt aldrig vila från plasten, och det kan då därför aldrig läka ihop ordentligt. Hoppas du fick svar på din fråga, kram!
nouw.com/sagalundin
cmse
,
Då förstår jag. Det blir ett alldeles för stort ingrepp att flytta på hela paketet. Hoppas att de hittar en lösning så du slipper detta problem.
Ha det fortsatt härligt i fjällen. Det ser underbart ut <3
amandasääv
amandasääv,
Fina Saga <3
nouw.com/amandasääv
Helén
,
Alltså du är så vacker och vilken utstrålning du har!
Camilla
,
Fina fina du 😍❤️ Så roligt att ni kunde snacka foto och att han tog så fina bilder på dig. Du är så fin ❤️