Ingen matlust..

Inatt sov min kompis Vickan här med mig. Det blev rätt sent, som det typ alltid blir när man heter Saga, är ju världens nattuggla. Innan vi somnade beslutade vi oss för att ta en sovmorgon, det förtjänade vi. Men att sova till halv ett var inte riktigt meningen hehe. Skönt och jobbigt på samma gång. Min kropp behöver ju vila, inte bara sjukdomen som tar mycket energi utan också mycket annat. Därför är det ju bra att lyssna på kroppen, vila lite extra så att inte dagen blir halvdan bara för att jag inte sovit tillräckligt. Det negativa är att ångesten kommer som en smäll när jag sover så mycket. Vill ju hinna med så mycket, kan ju inte sova bort mitt korta liv liksom. Försöker tänka på kroppens bästa och inte det sistnämnda, det är bra för mig att jag vilar och tar det lugnt!

Idag hann vi äntligen med det, pynta granen! Den har stått framme länge, i mer än två veckor, helt naken, stackarn. Låter konstigt men vi har helt enkelt inte hunnit med att klä den, men nu börjar det ju faktiskt närma sig julafton, så det blev en prioritet. Om denna julälskaren hade fått bestämma helt och hållet så hade granen redan varit pyntad och klar typ den första december, det tror jag dock inte resten av familjen hade gillat. Nu är den äntligen klädd iallafall, pyntad och fin, och denna tjej är mer än nöjd trots att den blev ganska ful hehe.

Inte bara hann vi med att klä granen utan dessutom städa lite i Lekterapin. Har ju två rum, ett sovrum, och ett pysselrum. Har min egna lilla lekterapi då jag inte är så mycket på sjukhusets Lekterapi längre, som jag älskar så mycket. Lekterapin är ett ställe som jag bara kan sätta mig ner i, i flera timmar, i lugn och ro, och bara låta kreativiteten flöda. Helt underbart skönt, min frizon. Men så när mamma renoverade i mitt sovrum, och rev bort alla garderober osv, så hamnade alla mina saker där inne. Så Lekterapin förvandlades till ett förråd som man knappt har kunnat gått in i på grund av att det har varit så mycket där inne. Orken att städa och plocka bort allt, har tyvärr inte funnits. Men med lite hjälp av mamma så har vi äntligen börjat rensa ut lite. Vi fick undan väldigt mycket, typ två tredjedelar, så vi har ändå kommit en bra bit på vägen. Nu hoppas jag att jag orkar ta tag i det sista så snart som möjligt så att man kan sitta där inne igen. Längtar så mycket efter att få fortsätta på min jättestora tavla som jag har hållit på med i flera månader. Vill att den ska bli klar någon jäkla gång så att jag kan få sätta upp den på väggen. Längtar så mycket efter min rogivande hobby, at få rita saker utifrån hjärnans fantasier. Målandet ger mig harmoni i själen. Är ju annars en väldigt stressig person som har svårt att sitta still, hundra bollar i luften jämt, och detta är det ultimata sättet för mig att varva ner. Måste bli bättre på att lägga mer tid på bara mig själv tror jag.

Sedan till ett rätt så stort problem, någon som inte råkar ha något tips när det gäller matlust?! Äter så fruktansvärt jäkla dåligt nu för tiden. Är glad om jag får i mig någon ordentlig måltid under dagen, nu är det enda jag äter typ lite mackor, frukt eller sötsaker. Helst av allt vill jag inte ha något, så då är jag nöjd med det jag lyckas få i mig, och det jag äter är då inte det bästa. Tanken på mat gör mig spyfärdig, och jag vet inte varför, såhär har jag aldrig haft det förut. Tar dessutom just nu en kortisonkur, som tidigare gånger gjort mig jättesugen på mat och gjort mig hungrig. Så varför jag inte får dom symptomen nu, har jag ingen aning om. Hade gärna haft dom faktiskt. Så viktigt att jag äter så att jag får mer energi, märker verkligen så stor skillnad på tröttheten när jag har ätit och inte. Detta är något jag verkligen måste bättra mig på, men hur gör jag när jag varken känner hunger eller matlust? Har ni några tips får ni gärna lämna en kommentar, för denna tjejen behöver hjälp.

Har ju en liten "challenge" nu i December-månad. Jag ska ta minst en polaroid-bild om dagen, varje dag i December. Eftersom jag älskar denna månaden så himla himla mycket så tyckte jag att det kunde vara lite kul, för att fånga varje dag. Som jag nämnt tusentals gånger så ÄLSKAR jag min polaroidkamera, den speglar mig själv lite. Att leva i nuet, bara en chans på sig, och ta vara på dagen. En stor favorit helt enkelt. Reflekterar tillbaka till förra året, och min favoritmånad. Kommer ni ihåg vad jag gjorde då?! Jag strålades för fullt, varje dag, vilket kroppen inte riktigt pallade. Därför sov jag ju 20 timmar om dygnet för att jag var så trött. Och så hade jag ju jätteproblem med fötterna efter alla cellgifter, hoppade på kryckor i typ två månader. Vissa gånger gjorde det till och med för ont för att ens klara av att göra det eftersom det var båda fötterna som smärtade. Förra December togs typ ifrån mig kan man säga haha, så kanske därför jag sett fram emot det extra mycket detta år, och tar därför vara på varenda sekund.

Sen ursäktar jag för att det inte har dykt upp ett inlägg om mitt födelsedagskalas ännu. Såhär är det, vi fixade en liten "kameraman" som filmade hela dagen och min fest. Kul va?! Detta kommer klippas ihop till en video, så att ni kan få tal del av min dag men också så jag kan gå tillbaka och kolla. Tyvärr så redigeras den fortfarande och kan inte säga exakt när den är klar. Vill vänta med inlägget tills den är klar så det inte blir så hoppigt, förstår ni?! Tänker att det kanske också blir lite enklare för er att leva er in i dagen om det är i både bildform, textform och videoform. Så håll ut lite till, det kommer inom kort!

Gillar