Stressad över att allt ska vara perfekt (del 1)

Söndag 24/12

I söndags var det julafton. Okej, kan inte vara någon som missade det haha. Jag ställde klockan rätt så tidigt, hade en liten "dröm" att få komma iväg till sjukhuset så som vi gjorde förra året. Vi åkte ju då dit med små klappar och pepparkakshus till barnen och deras familjer. Något jag älskade och njöt otroligt mycket av. För mig handlar julafton om att ge och bjuda till, därför kan jag lugnt säga att förra året var världens bästa julafton. Att se hur de sjuka kropparna bara lös upp var oslagbart. Trots att vi var i sjukhusmiljö hade vi alla det så otroligt mysigt och hemtrevligt.

Planen var alltså att vi skulle ta oss dit. Men vi vet ju att vi verkligen inte alls kan boka till fullt ut, det kan bara dagsläget avgöra. Eftersom jag tyvärr somnade så pass sent på natten som jag gjorde så var jag inte i skick att gå upp vid 08.30, det gick verkligen inte. Jag behövde mer sömn om jag skulle orka med hela dagen, och sova något mer hade jag inte hunnit om jag skulle upp till sjukhuset. Istället somnade jag om och gick inte upp förrän klockan var 11. Kändes så tråkigt att jag inte kunde göra det, det är något jag själv hade velat fått om jag var tvungen att vara inneliggande. Men jag måste prioritera mig och mitt mående före andras. Och faktiskt kände jag att jag valde rätt i slutändan, skönt att få vakna upp och få göra iordning sig i lugn och ro istället för att tvingas stressa igenom hela dagen. Där sparade jag mycket energi.

När jag vaknade upp där vid 11 så kände jag mig rätt ledsen och hade ångest. Drömde en mardröm, och vaknade upp av den, så troligtvis det den som orsakade känslorna. Vad drömmen handlade om, har jag verkligen ingen aning, något jobbigt i varje fall. Så dagen började alltså med både ångest men ändå mycket glädje, det var ju ändå julafton liksom.

Lyckades samla lite kraft och tog upp filmkameran för att starta en video-logg, vill ju att ni skulle få hänga med på dagen. Har inte kollat igenom materialet så jag vet inte alls om den blev något som man kan lägga ut. Kanske blir det bara min video, och en video till dom som var här. Vi får se helt enkelt.

Mamma hjälpte mig in i duschen medan brorsorna var snälla och gjorde frukost till mig. Så himla gulligt! Efter duschen placerade jag mig på en stol vid mitt sminkbord, och där fick jag också frukosten serverad. Just där och då hade jag en riktigt riktigt skön känsla i kroppen, då var jag verkligen glad. Jag åt, jag sminkade mig samtidigt som iPaden visade en massa klipp. Försökte stanna upp och bara sitta och njuta av stunden, ingen stress alls. Wow, så skönt det var. Eftersom jag hade tid på mig så behövde jag inte heller stress sminka mig som jag annars gör. Därför blev det denna gången så bra och jag kände mig vacker och fin.

Sekunden jag var klar med allt kom min pappa, min bror Ludde och lilla Rocky. Överlycklig skuttade jag ut och hälsade på dom. Uppskattar verkligen sååå mycket att vi kan alla kunde fira jul tillsammans. Mamma och pappa har varit skilda i stort sett hela mitt liv, och det är ju utav en anledning. Trots det är det andra året i rad vi alla firar tillsammans, för min skull. Så skönt att slippa välja, eller snarare slippa välja bort. Så glad att lilla Rocky också fick följa med, han är kärlek på fyra ben och det finns inte mycket jag älskar mer än honom. När jag är otröstlig, så kan han trösta mig.

Vi dukade fram glögg och pepparkakor och kort därefter började släkten rulla in. Tyvärr var det här det gick nerför, då det inte blev som jag velat eller tänkt. Det blev lite småtjafs mellan mig och familjen vilket gjorde mig helt förkrossad. Att bråka var det absolut sista jag ville på julafton. Ville så gärna att allt skulle vara perfekt och när det inte blev så rasade det för mig. Förkrossad tog jag mig hemifrån, hem till några nära som förstår precis vad vi går igenom, ett försök för att lugna ner mig.

Delar upp inlägget, blir så himla långt annars.. bläddra upp.

Just nu vill inte riktigt bloggen samarbeta med mig, och jag kan därför inte lägga ut bilder, hoppas på att det löser sig under kvällen. Ni hittar några bilder på min instagram (sagalundiin), om ni inte kan vänta haha!

Gillar