Stressad över att allt ska vara perfekt (del 2)

Del 2..

Allt löste sig tillslut och efter några timmar gick jag tillbaka, dock med världens ångest. Här hade alla samlats och kommit för min skull, och så är den ända jag gör är att förstöra, sådan fruktansvärd ångest och jag skämdes så mycket. Vad jag uppfattade det så förstod folk, så det var ingen fara. Eftersom vi var hela släkten hade det inte gått nöd på någon. Alla hade någon att prata med.

Försökte verkligen, men kände den där ångestklumpen i bröstet som inte gick att ta därifrån. Här har jag gått och väntat på en av mina favoritdagar, förhoppningarna har jag byggt upp i mer än en månad trots att jag försökt att inte lägga förväntningarna för höga. Jag försöker fånga och ta vara på varenda sekund, men istället för att njuta så blir det en stress, jag vill att allt ska bli perfekt. Varför jag känner så är för att jag vill att mina sista högtider ska bli så bra och minnesvärda som möjligt.

Har berättat det för er förut, men jag räknar ner. Räknar ner mina sista högtider, räknar ner sista gången jag kan göra saker osv osv. Detta sätter därför en otrolig press på mig, jag vill ju att mina sista gånger ska bli så bra som det bara går. Vi vet ju aldrig när livet tar slut, kanske jag inte ens dör av min cancer utan istället i en bilolycka. Så jag borde egentligen inte tänka såhär, ingen har ju någon garanti. Ingen mår bra av att tänka på det viset jag gör, och jag försöker göra allt för att försöka trycka undan känslan, men jag är bara mänsklig och ibland lyckas jag inte stoppa vågen som vill skölja över mig, och så vips var ångesten där.

Angelica kom hem till oss på kvällen, främst för att det var kul att få träffa varandra på julafton men också för att trösta och muntra upp mig lite. Visst har jag en underbar vän?! När alla gäster hade lämnat var det dags att ta reda på kaosets som lämnats efter kvällen. Jag kan ju verkligen inte slappna av och gå och lägga mig förrän det är helt rent i mitt rum. Därför blev det en rätt så sen kväll hehe, så därför stannade vi länge i sängen på juldagen, vi var så sega och trötta.

​Måndag 25/12

Runt lunch var alla tvungen att åka hemifrån. Angelica skulle hem till släkten, Joel till sin flickvän, Love till sin pappa och mamma åkte till mormor, jag däremot stannade hemma i pyjamasen hela dagen. Ett av det bästa beslut jag tagit på länge, det behövde jag verkligen.

Har legat efter med mail, sms och kommentar så länge. Att öppna telefonen har varit ett ångestfyllt moment. Ca 100 sms hade jag att svara på, inte ens mina egna vänner orkade jag ta tag i att svara. Detta har hänt förut, vad som då händer är att det är någon större grej som händer i mitt liv, denna gången fick jag så mycket SMS på grund av att jag fyllde år. Får då en massa gulliga sms som jag verkligen uppskattar, men det blir alldeles för mycket för att jag ska orka svara på allt. Så då skjuter jag upp det, och medan jag gör det så får jag då också vanliga sms, som egentligen är rätt viktiga att svara på. Men när det blir sådär mycket så orkar jag ta tag i något, och då blir det istället en hög, en hög av ångest, ett måste göra. Såhär har det sett ut denna vecka, knappt svarat på ett enda SMS, så det behövdes tas tag i. Därför stannade jag hemma för att bl.a. fixa det, samt en massa andra grejer och bokningar. Min vecka ser rätt rolig ut nämligen, så ni får inte glömma att kika in här.

Kram!

Just nu vill inte riktigt bloggen samarbeta med mig, och jag kan därför inte lägga ut bilder, hoppas på att det löser sig under kvällen. Ni hittar några bilder på min instagram (sagalundiin), om ni inte kan vänta haha!

Gillar

Kommentarer

bolander
bolander,
God jul och gott nytt år❤️! Vad stark och insiktsfull du är. Det är svårt att styra över känslor, men det är så moget av dig att kunna reflektera kring varför du känner som du känner och komma fram till att det inte är riktigt rimligt. Inget kan vara perfekt❤️ Men det låter som att du hade en ganska så bra jul ändå? Trots att allt inte gick som det skulle.
nouw.com/bolander
Åsa sellén
,
❤️❤️❤️
fridalehto
fridalehto,
Du är människa, och en människa har rätt att känna, speciellt i din situation. Allt behöver inte vara perfekt, även om jag förstår att det är det du önskar. Men blir det inte perfekt så är det inget misslyckande. Du är perfekt precis som du är, oavsett vad. Glöm inte det! <3 Du inspererar flera tusentals personer med dina känslor till att kunna vara öppen med sina känslor och rädslor. Det är det finaste med dig, tycker jag!
nouw.com/fridalehto
Helén
,
God fortsättning på julen Saga! Vi har alla minnen av högtider som inte blev som vi ville och det är lätt att vi skuldbelägger oss själva. Saken är väl den att när vi söker det perfekta så mycket att det blir till ångest blir det ofta inte så bra som vi önskade det. Pratar du med din familj och vänner om de förväntningar du har på dig själv? Jag tänker att genom att prata om hur du känner avdramatiseras situationen och ni kan komma överens om en lämplig (lägre) ribba för firandet så kanske du inte behöver känna så stor press? Jag har själv en kronisk sjukdom, och jag vet ärligt inte talat om jag lever 1, 10 eller 50 år till. Känner också att jag har så många dåliga dagar att de bra måste väga upp dem, och jag kan inte föreställa mig hur du har det. Men jag försöker tänka så här: Mina ambitioner har alltid varit att maxa för att jag ska kunna känna mig nöjd. Nu tänker jag att "vad är det minsta jag kan vara nöjd med"? Till exempel nu i jul så kände jag stress över alla jag skulle träffa och ville bjuda på en fin jul, alla godsaker jag ville baka själv, speciella julklappar till alla i min familj, julpynta fint osv. listan kan göras hur lång som helst. Men vad var det minsta jag (JAG och ingen annan) kunde vara nöjd med för att ändå känna att det blev en bra jul utan prestationsångest? Då valde jag bort släkten utom närmaste familjen, jag beställde varsin bok i julklapp på internet (alla blev lika glada för det), tog bara fram adventsljusstakar men inget julpynt och köpte den godaste chokladen jag vet och saknade inte den hemmagjorda knäcken. Det här var bara ett exempel på hur jag applicerar mitt tänk i vardagen. Du är så klok och omtänksam, men du måste tänka mer på dig själv och göra det DU mår bäst av. Din familj och vänner verkar vara förstående och du ställer inte inte samma krav på dem som på dig själv. Du är också värdefull. Du gör ditt bästa och det är tillräckligt Saga.
Helén
,
Forts. Angående sms och kommentarer - när du får födelsedagshälsningar och julhälsningar är det helt ok att tacka alla på bloggen och inte var och en i sms och kommentarer. Jag tror att alla som vet hur mycket du får förstår att du inte kan lägga så mycket tid på det och du skriver i bloggen om hur tacksam du är och du utstrålar verkligen hur mycket du uppskattar människorna i ditt liv. Jag vet att det är svårt att tänka tvärtom att gå från vad som är ens maximala och perfekta prestation till "vad är det minsta jag kan vara nöjd med" (vilket alltså INTE får vara det perfekta), men det är så himla värt det för att kunna njuta av de bra stunderna 😊 Prata, prata, prata om hur du känner det och ta stöd av familj och vänner för att hitta en bra och hållbar nivå på det du vill göra. Till sist vill jag tacka för en jättefin blogg och för att du delar med dig av livets upp- och nedgångar. Jag tror inte du förstår hur mycket glädje och hopp det ger trots att du kämpar mot en fruktansvärd sjukdom ingen borde drabbas av. Du inspirerar och motiverar mig att välja livet trots att det ibland bara känns alldeles för jobbigt. Tack fina du för det. Kram <3
Jojo
,
Vad hände med Kurt? 😊
Jojo
,
Vad hände med Kurt?
Solvi Carlsson
,
Vad som stressar dig är att allt skall vara så perfekt. Du måste inte svara på alla .sms och komentarer. Du måste tillåta dig själv att bara vara. Vi som följer dig och din kamp förstår så väl om du bara stannar upp ibland. Man måste inte alltid vara på topp.. 💗
Ingela
,
❤️bloggen är ju som din egen dagbok, vi tjuvläser bara i den, tror ingen förväntar sig svar.❤️
Carola Salén
,
Hej fina Saga, ibland så går inte som man har tänkt sig och planerat, för man vill ju ha kontroll. Så bra att alla familjemedlemmar väntade på dig och att ni kunde fortsätta att ha mysigt med varandra. Fortsätt kämpa krigarprinsessan Saga 👑 Kärleksfulla kramar från mig 💞