Recap del 1

Eftersom jag legat efter en massa dagar, och nu har skrivit klart om de viktigaste dagarna tänkte jag att jag kan köra en snabb recap på dessa dagar som gått.

Lördag 2/12

I lördags vaknade jag upp av lussebak. Min moster Kerstin och kusin Erik kom hit och hade julmys. Så mamsen och Kerstin stod i köket med bulldegen, medan jag och min kusin gjorde det allra viktigaste jobbet, provsmakade (åt upp) degen. Provsmakade av lite för mycket dock, för vi fick väldigt väldigt ont i magen efter ett tag hehe. Trots att systrarna inte ville erkänna det, så skulle jag nog säga att det var en liten tävling ändå. Vi alla var nog rätt så enade om att det var mamma som hade vunnit tillslut haha.

Sedan åkte de härifrån, men julstämningen stannade ändå kvar. Inte långt därefter kom mammas farbror hit, och kort därefter Alva. Vi hade glöggmys och åt ännu mer lussebullar. Att jag inte lärde mig första gången, för jag fick ju lika ont i magen denna gång haha. Apropå glögg, så har jag gått och blivit en glöggälskare. Har aldrig varit förtjust i det, och har väl max druckit det någon gång per år, och då endast för traditionens skull. Men detta året slog det om helt och hållet. Nu älskar jag glögg, och massa russin och mandlar ska det vara i också haha.

Sedan var tanken att jag och Alva skulle sätta oss inne i Lekterapin (mitt pysselrum) och fortsätta på min fina stora tavla, som jag höll på med för några månader sedan. Minns ni?! Problemet var bara att mamma ställde in alla saker som stod i mina gamla garderoberna där när hon renoverade om mitt rum, och där har de stått kvar, då jag helt enkelt inte har orkat tagit hand om allt. Så först blev det en liten rensning, vilket ledde till en liten julafton för Alva. Så jag var nöjd över att få undan lite grejer, och Alva var jättenöjd över alla fina saker hon fått. Superbra ju!

Därefter kunde vi äntligen sätta oss och måla, och som jag saknat att bara sitta där, flera månader sedan sist. Känns inte riktigt som att jag har haft tiden att sätta mig där inne, trots att jag egentligen har haft det. Vill inte heller tvinga in mig dit bara för sakens skull, utan jag vill att det ska stanna sådär rofyllt som det är. Efter det skjutsade jag hem Alva och kvällen avslutades framför "Så mycket bättre" i soffan med mamma.

Söndag 3/12

I söndags klev jag upp tidigt och började packa. Kan ni gissa vart vi skulle? Till Ullared, jag och min låtsasmamma Jenny. Mamma hatar allt vad som innebär shopping, speciellt när det är stort, svårt att hitta, och mycket människor, alltså är hon inte det ultimata för Gekås. Jenny däremot, är precis likadan som mig, älskar det haha. Så det blev vi två som drog iväg.

När klockan var 12 rullade vi från Uppsala. Vi tog ett stopp för att tanka, gå på toa och köpa lite snacks, sedan var vi framme någon gång efter 18. Ja hurni, ett enda stopp, hur gick det till egentligen?! Det är en sak jag undrar, hade suttit i sex timmar i bilen, och inte ens gått upp till tre i VAS-skalan, hur bra är inte det! Så otroligt skönt och tacksamt att smärtan höll sig borta, de där sex timmarna hade inte varit roliga ifall jag hade haft ont.

Inte heller somnade jag, vilket jag alltid gör annars. Vi satt och pratade hela resan lång, och käkarna började på riktigt göra ont efter ett tag. Men efter så många år vi har känt varandra, så finns det ju en hel del att prata om. Haha, skulle säga att det är ett tips om ni vill spendera tid med någon, sätt er i en bil och kör långt, eftersom man då inte har något annat att sysselsätta eller distrahera sig med så pratar man med varandra istället.

När vi kom fram började vi med att checka in, lämnade av vår packning i vår lilla stuga, och sen bar vi iväg till varuhuset. Vi kunde inte vänta. Där inne hann vi vara i ungefär 1,5 timme innan de stängde. Fick typ en liten teaser, vilket gjorde att man blev ännu mer taggad. Det var typ inte en enda människa där inne. Det var så konstigt att se ett tomt Gekås kan jag säga. Blev inte så mycket shopping den kvällen, bara det som vi var helt säkra på att vi ville ha. Men en hel del snacks och godis fick vi med oss iallafall, det viktigaste.

Sedan gick vi och åt på en jättefin restaurang. Jag som annars brukar vara väldigt snål när det gäller att köpa mat till mig själv, valde den dyraste maträtten på deras meny haha. Inte på grund av den anledningen jag valde det, utan för att det var det jag ville ha, och då var det klart jag skulle det. Denna "lilla" trip fick ju bli min semester, nu när jag inte kan flyga utomlands längre, och då kände jag för att fira det, fira att vi faktiskt lyckades komma iväg, och fira att jag var smärtfri.

Efter middagen åkte vi hem till vår lilla stuga igen. Där blev det frisörsalnog a la kiwi. När vi sprang in på Gekås köpte Jenny nämligen med sig hårfärg, då hon tänkte färga håret när hon kom hem. Men då gav jag förslag om att jag kunde hjälpa henne där och då, istället för att hon ska hålla på och kladda med det där själv. Älskar ju allt som har med skönhet att göra, så jag tycker bara att det är kul att få hjälpa till. Så lite skönhetssalong, och ännu en gång glöggmys, vad annars?!


Gillar

Kommentarer

David
,
Bästa bloggen ever! "Frisörsalong a la kiwi", du kan förvandla en liten stuga till precis vad du vill! 😊
SaraHHSofie
SaraHHSofie,
Elsker bloggen din <3
nouw.com/sarahhsofie
Malin
,
❤❤❤