Vad vore en natt på slottet?!

Torsdag 23/11

Eftersom jag och mamma har småtjafsat lite på senare tid, så tyckte vi båda att det vore en bra idé att komma bort ett tag tillsammans. Man ägnar sig hela tiden åt de där småsysslorna hemma som alltid finns, och gör en upptagen hela tiden. Vi behövde komma bort, bo tillsammans och göra en massa mysiga grejer, sådant man tyvärr inte lägger så mycket tid på när man är hemma och ser allt som behövs göras istället.

I onsdags frågade mamma om hon kunde få ha torsdagen med mig, och såklart ville jag det. Dock var hon lite småhemlig med vad vi skulle hitta på, men jag älskar överraskningar, samtidigt som jag blir så otroligt nyfiken. När jag vaknade på torsdagen berättade mamma vad som stod på schemat. Vi skulle bo på slott. Verkligen inte något jag väntade mig haha, men en riktigt kul idé.

Så på eftermiddagen drog vi oss mot Enköping, Haga slott. Mamma hade bokat sviten, och hade föreställt sig att vi skulle få ett stort fint rum inne i slottet (Fanns inga bilder på webben). Men så var det verkligen inte, vi blev så besvikna när vi fick rummet. Det låg nämligen i en av de sex flyglarna utanför slottet, och kan säga att det verkligen inte var vackert heller. De var byggda 1990 vilket förklarade både stilen och slitaget och särskilt stort var det inte heller. Vi båda blev båda missnöjda och frågade om vi verkligen fått rätt rum, och jajamän det där var sviten. Vi fick köpa läget helt enkelt och göra det allra bästa utav det, och det lyckades vi väldigt bra med, vi hade det superbra.

Först var det eftermiddagsfika, med lite bröd, frukt och småkakor, typ som afternoon tea, inne i slottet. Efter det gick vi tillbaka till rummet för att göra lite fotspa. Har ju nu i flera veckor haft det väldigt svårt att nå ner till min högra fot då mitt ben inte längre lyder så som den brukar. Kan som tur är fortfarande gå normalt, förutom att trappor är lite jobbigare. Tumören har väl hittat något roligt att växa in i som gör att jag inte längre kan lyfta mitt ena ben ordentligt, lite kan jag lyfta det, men inte mycket. Detta gör så att det är svårt att ta på sig kläder, skor osv. Eftersom jag har så svårt att nå foten så har jag inte heller kunnat tagit hand om mina fötter alls på et tag, vilket har lett till hälsprickor, förhårdnader, och långa tånaglar. Därför var mamma snäll och hjälpte mig med detta trots att hon inte är så förtjust i fötter eller tycker det är särkilt kul. Fotbadet vi hade hemma hittade vi inte på tyvärr så vi fick åka hemifrån utan det, istället fick vi improvisera och det slutade med att jag stoppade fötterna i rummets sopkorg, som vi såklart först sköljde ur haha, smart va?! Behövde luckra upp fötterna lite först, och sedan fick jag lägga mig ner i sängen och lägga upp fötterna på en handduk i mammas knä. Det blev en hel del filning, sedan fix med tossingarna och sist lite smörja, och mamma verkligen masserade in det. Så mysigt alltihop. Jag lyckades ju dock somna medan mamma filade dom men vaknade i rättans tid, när hon började massera. Efter en hel timme såg mina fötter typ nya ut haha. Tänk att mamma var gullig att göra detta trots att hon hatar fötter, världens bästa du.

Sedan blev det en finmiddag, och vi satt vid bordet i flera timmar. Eftersom vi var missnöjda med rummet så bjöd de på antingen en förrätt eller efterrätt. Jag tog före och mamma efter, men vi delade så det blev som en tre rätters. Vi åt riktigt sakta och njöt av tillvaron. Efter det tvingade jag mamma till en sak som hon först inte ville. Nämligen en liten photoshoot, var ju bara för tvungen att ta med studiolampan och prova haha. Så vi ställde upp studiolampan och kameran på stativ och ställde in självutlösare på kameran. Sen stod vi där och gjorde roliga poser i mer än en timme, och vi hade såååå kul, skrattade så mycket så att jag grät. Snabbkollade bilderna då men har inte hunnit ladda över dom till datorn ännu. När jag och mamsen tittat igenom alla så ska vi såklart bjuda på några.

Efter den intensiva fotograferingen var vi slut och gick och lade oss. Men istället för att lägga mig, som hade varit smartast, så skrev jag ett blogginlägg i tre timmar och somnade varannan minut så att det aldrig blev klart någon gång haha. Men tillslut fick jag äntligen upp det, och somnade sekunden jag lade ifrån mig datorn .

Fredag 24/11

Fick inte mycket sömn men kunde ju inte missa frukosten. Så trots att jag var helt slut lyckades jag ändå ta mig upp vid 08, (stolt) och brukar ALDRIG gå upp tidigare än klockan tio hemma. Så en god frukost med en massa gott bröd och frukt, så som jag vill ha det.

Sedan packade vi ihop grejerna och drog hem mot Uppsala igen. Och ingen kan väl ha missat att det var Black friday i fredags, den viktigaste shoppingdagen av dom alla, och såklart begav jag mig ut på jakt. Blev riktigt besviken faktiskt. Hittade en tröja som jag fick lite rea på, men sedan köpte jag ett par örhängen för orginalpris och likaså min nya kappa, jo ni läste rätt, jag har ÄNTLIGEN hittat en kappa. Har ju letat överallt, i Stockholm, Uppsala, på nätet, men så hängde den där, inne på Vila, och jag typ sprang till den haha. Den passade helt perfekt och jag tog nervöst av mig den för att kolla prislappen, var helt säker på att den skulle kosta över 1500kr, men icke, bara 600kr, galet ju. Överlyckliga jag slog till och har haft den varje gång jag går ut sedan dess. Älskar den verkligen, recommend recommend.

Uppsala, min lilla stad, kändes som Stockholm i fredags, människor exakt överallt, svinlåååånga köer, och folk som sprang som galningar. När jag kom hem var jag så trött, och mina fötter var inte så glada längre, efter att ha gått hela dagen i klackskor. Har aldrig varit skönare att slänga sig i soffan. Hela mamma-familjen var samlade också, jag, Joel, Love och mamma, bara vi fyra, det händer aldrig, alltså verkligen aldrig. Vi kollade på Idol tillsammans, och jag var så glad. Det finns inget jag gillar mer än att ha familjen runt mig.

Kramis och godnatt!

En skrattande mamma!

Gillar