Bygg - pynt - omtanke

Onsdag 28/3

Onsdagens morgon började lite stressigt. Mamma väckte mig typ fem minuter innan byggarbetet skulle börja, så att jag hann få på mig lite kläder. Ja, vad skulle vi nu hitta på?! Det har varit nästintill omöjligt att ta sig in och ut ur mitt rumt, samt till badrummet, med mitt gå-bord och rullstol. Dörrarna behövde därför breddas ca 1-2 dm för att jag något lättare ska kunna ta mig fram. Så nu när Bostadsanpassningen äntligen godkänt att det är nödvändigt, och att vi kommer få ersättning, satte byggubben igång.

Och som ni alla kan gissa så blir det ju rätt så stökigt när det ska hållas på och sågas i väggar osv. Stök som denna tjej inte mår sådär jättebra utav. Ni vet ju vilken städgalning jag är. Sängen ska vara bäddad sekunden jag går upp och det ska inte vara en enda sak framplockad. Trots att jag vet i förväg att jag kommer tycka stöket som skapas av renoveringen kommer få mig att må dåligt, chockar det mig ändå alltid hur jäkla jobbigt jag faktiskt tycker det är. Det är som om att jag tycker det är jobbigare jobbigare för varje gång haha. Kanske för att jag känner att jag behöver mitt hem mer och mer, jag vill vara och känna mig 100% trygg här. Kan ju inte riktigt fly någonstans, det är väl det som är grejen. Och dessa dagar har jag verkligen velat flytt någon annanstans när det låtit som det gjort. Har inte tidigare fattat hur jäkla ljudkänslig jag faktiskt är. Något jag är rätt säker kom tillsammans med cellgifternas biverkningar. Ljud som jag tidigare förut tålt, står jag inte längre ut med, vilket gör det väldigt svårt att vistas här inne när de väl gör de högljudda sakerna. Tröstar mig med att det är underbart vackert väder ute nu, och som gör att jag kan sitta och njuta av livet ute i solen istället och då undkomma ljudet ett tag.

Cissi kom iallafall hit efter skolan, och jag utnyttjade tillfället och tog hjälp av henne med påskpysslet. Vi är verkligen inga som brukar pynta till påsk, eller egentligen inte till några högtider alls. Jag dock, ääälskar att pynta. Jag önskar verkligen vi var en sådan där familj som gick hardcore med pyntning till alla högtider. Så om jag inte hade bott i detta huset hade det nog inte funnits något mer pynt än en julgran till jul. Okej, nu ska jag inte överdriva haha.

Vi plockade fram ordinarie påsklådan men också lådan från min gula födelsedagsfest. Har ju en hel del grejer i den som faktiskt passar väldigt bra till påsk, rätt färg liksom haha. Så det blev gula ljus, servetter, gula kycklingar, påskägg, och andra små påskiga grejer. Såklart plockade vi björkris också. Vi hade turen att ha grannen, som fällde sina björkar bara dagen innan, så vi fick det riktigt enkelt och gick över dit. Sedan klädde vi in det i fina fjädrar, och förstörde det med fula små dekorationer haha. En femåring hade nog gjort det där bättre haha. Men jag ska inte vara för kritisk, vi har iallafall påskris, vilket inte funnits i detta hem på flera år.

Sedan satte vi igång med världens lyxmiddag. För vet ni?! Jag fick när jag låg på sjukhuset hem ett brev av en bloggläsare. Eller egentligen två brev, ett till min mamma och ett till mig. I det brevet berättar hen om hens livsöde, när hens liv vändes totalt uppochner och hur hen tvingades till att leva i nuet. Hen ville bidra med något litet, något litet som ändå betyder väldigt mycket. Eftersom hen gått och går igenom något liknande och vet precis hur mycket det betyder. Hen hade läst här på bloggen att min favoritmat är oxfilé. Något som tyvärr inte äts mycket i detta hus då ekonomin inte räcker till. Detta ville hen därför hjälpa oss med, hjälpa till med lite lyx i vardagen. Detta brev gjorde min dag. Ett handskrivet brev från en främling, med massor av värmande ord och mycket känslor. Alltså wow ni människor, ni slutar aldrig förvåna mig. Kan verkligen inte begripa hur jag förtjänar er alla. Så lyckligt lottad! <3

Så vi lyxade till det rejält denna lill-lördag. En riktig pangmiddag som vi tillsammans hjälptes åt med! Det serverade oxfilé, rotfrukter i ugn, en lyxig sallad, samt en härlig dessert på det. Alltså det var sååå gott och så roligt att göra. Faktiskt har jag börjat tycka matlagning är väldigt roligt, speciellt när det blir gott haha. Vi hade en supermysig kväll, och det var så härligt och roligt att göra det så spontant! Ännu ett fint minne jag kommer kunna tänka tillbaka på! :)

Och nej, ingen bula i pannan utan bara en skugga haha!

Gillar