Blue lagoon

Lite tufft att ta sig ur sängen imorse, både för att jag var galet trött, och för att jag hade träningsvärk. Idag var det dags för utcheckning av vårt "hotell". Så morgonen gick åt till att packa ner allt. Min resväska gick knappt att stänga haha. Skor, stativ, och tjocka ytterkläder tar grymt mycket plats.

Anna och hennes man Ari kom sedan och hämtade oss. Ni vet "Islands ängel". De hämtade upp oss med den största jeepen jag någonsin har sett. Såg ut som en korsning av en limousin och en monster truck. Riktig lyx! Det roligaste var nog att kolla på alla turister, som fotade bilen haha.

Vi fick en privat guidning av dem. De visade oss en massa fina sevärdheter. Sådant som vi helt hade missat om dom inte visade oss, varma källor, svart strand och klippor mm. Det var så skönt att slippa åka buss överallt med en guide som man knappt hör vad hen säger.

Sedan skjutsade de oss till vårt hotell, som vi sover i för natten. Flygplatsen och blå lagunen ligger nämligen några mil från Reykjavik. Därför bestämde vi oss för att ta Blå lagunen den sista dagen för att sedan bo nära flygplatsen. Vi måste lämna hotellet imorgon redan vid 05.30, så det är skönt att ha flygplatsen nära.

Är verkligen så himla tacksam över att de ägnade hela sin dag åt oss! Verkligen underbara människor! Är så glad att det finns så fina människor runtom mig. De gjorde verkligen vår resa så mycket bättre! Tack så himla himla mycket!!

Vi avslutade dagen med en kväll i Blå lagunen. Det första intrycket var tyvärr inte så jättebra. Personalen var inte alls trevliga. Men vi blev glada rätt fort ändå. Tyckte Blå lagunen var riktigt häftig. Dock inte så varmt som jag hade tänkt mig, absolut inte kallt, men det var inte så supervarmt som jag trodde. På vissa ställen var det lite varmare än andra, precis som i Secret lagoon, så man hittade sina ställen haha. De hade en bar i poolen också. Superskönt att gå dit och få något att dricka, utan att ens behöva lämna poolen.

Gillade den Blå lagunen väldigt mycket, älskar att bada haha. Men måste nog säga att Secret lagoon kändes ett snäpp bättre. Absolut inte lika fint vatten, men mycket mindre folk, och inte alls lika exploaterat. Om ni åker hit tycker jag dock att båda är värda att åka till. Sjukt jäkla häftigt!

Det ska faktiskt bli lite skönt att få komma hem imorgon, få sova i ett eget rum, ha internet överallt, och träffa kompisar och mina husdjur. Det har varit en fantastisk resa, och Island är verkligen ett så häftigt land. Verkligen sevärt. När jag kommer hem lägger jag upp fler bilder bl.a. bilder som jag har på min Go-pro. Har som sagt haft lite strul med utrymmet på datorn, men fixar det när jag kommer hem..

Här ser ni hur stor bilen är! Cool va!? Haha!

Gillar