Blomningen i Stockholm

Idag åkte jag, Vickan, och Alva tåg till Stockholm, för att uppleva körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Har länge velat göra det men har aldrig riktigt tagit mig tiden till det.

Man har ju inte jättelång tid på sig att planera ihop någonting heller då det bara blommar i någon vecka. Men det här året hade jag verkligen bestämt mig, för det kanske inte kommer något mer år, man vet ju faktiskt aldrig. Är iallafall superglad över vårt beslut att åka dit idag, äntligen fick jag se det. En dröm hade ju varit om Uppsala kunde göra något liknande. Har ni sett körsbärsblomningen? Tycker ni om det?

Sedan åkte jag hem till mamma. Lämnade i stort sett mitt rum i ett enda stort kaos, med halvt uppackade väskor från Parisresan, när jag äkte till pappa. Så det måste fixas haha. Sedan är tanken att jag ska kunna måla lite på min tavla, (ni vet den jag pratade om förut). Ska bli kul att få sätta sig med den igen, nu när jag har inhandlat massa ny färg. :)

Har lite smått panik över vad fasen jag ska hitta på kommande månaderna! Har ju i stort sett haft planer varje vecka fram tills nu, men här tog de slut. Många tycker att det kanske är bra att jag bara stannar upp, tänker lite på livet och vad som egentligen händer. Känner mig dock så jäkla klar i det "tänkandet". Jag vet vad för svår sits jag befinner mig i, och mer kan jag inte tänka?! Om jag skulle gå runt och tänka på det hela dagarna så skulle jag bara bli ledsen.

Kan inte direkt bara låta dagarna flyta iväg medan jag sitter och gör ingenting. För jag vill ju ta vara på varje dag. Funderar på att kanske börja jobba någonstans, kanske på något dagis eller så. Men det allra roligaste skulle ju vara om jag fick göra något volontärarbete för Barncancerfonden, som en läsare gav förslag på. Det skulle ge mig så otroligt mycket att hjälpa sjuka barn och deras familjer. Har ju fått så himla mycket värme och kärlek från alla er, och nu är jag redo att ge tillbaka! Har ni några tips på vad jag skulle kunna hitta på? Hur ska jag tänka och gå tillväga?!

Vi var och kollade på blomhavet, efter terrordådet, också. Otroligt vackert men också otroligt sorgligt. Kan fortfarande inte begripa att det har hänt. Är "glad" att jag hann se det med mina egna ögon iallafall, det tas nämligen bort inatt.

Visst är det fint!?

Gillar

Kommentarer

Fia
,
Kolla på bonken 😊 om du kan få arbeta ihop med clownerna några dagar i veckan eller hjälpa till på lekterapin?:) eller så ringer du upp barncancerfonden/ umg cancer och volontärar på pärldagarna? Lycka til:)
SagaLundin
SagaLundin,
Tack för tipset! Kram! <3
nouw.com/sagalundin
Anja
,
Det är klart att Du ska göra något volontärarbete för Barncancerfonden. Där behöver de någon som Dig. Håller tummarna för att Du hittar något roligt att jobba med. Lycka till!Tack för fina bilder från Stockholm.
SagaLundin
SagaLundin,
Ja, det skulle verkligen vara superkul att få ge tillbaka lite kärlek! Kramis! <3
nouw.com/sagalundin
Lena
,
Tack för ditt svar på förra inlägget. Ung cancer och volontärarbete är kanske ett alternatuv för dig och så uppskattat. Är säker på att du kan tillföra mycket till både barn och unga vuxna. Så vackert med körsbärsblommorna. Min sons bucketlist innehöll en resa till Japan där han ville se dessa blommor i sin fulla blom. Han berättade att det är en stor tradition i Japan ( Hanami) Körsbärsblommorna har en speciell betydelse och förknippas ofta med uttrycket " Mono no aware " som betyder att allting är kortvarigt och att ta vara på tiden och känna empati för tingen. Han var i Tokyo och fick uppleva blommningen. Kram och hoppas du hittar någon sysselsättning du kan må gott av. För det viktigaste är att just du ska ha det bäst ❤
SagaLundin
SagaLundin,
Ja! Ska nog ta kontakt med dom. Det ända problemet är min ålder. De flesta vill ha över 18.. Men förhoppningsvis hittar jag något ändå! Gud vad häftigt med Japan, en dröm att åka dit. Och vad roligt att din son fick uppleva det. Stor kram <3
nouw.com/sagalundin
Granntanten
,
Ta kontakt med Lotta på Ronald McDonald hus, dom har ju behov av volontärer och kommer det en familj med ett barn med cancervore det väl toppen om du kunde vara där. Hälsa från mig!
SagaLundin
SagaLundin,
Tack för tipset! 😊
nouw.com/sagalundin