Barncancer

Från ett vanligt barn, till ett svårt sjukt barn. Hur är det att ryckas från vardagen?

När jag och min familj drabbades av cancer var det som att ens egen vilja bara togs ifrån en. Allt bara kraschade. Allt jag önskade mig var att jag kunde lägga mig i mammas knä och att hon skulle trolla bort det, som hon alltid har gjort med alla mina andra problem. Men den här gången var vi alla maktlösa. Kände mig så oerhört vilsen. Hur kunde detta hända mig?! Allt var så orättvist, och jag kunde inte släppa VARFÖR detta skulle hända just mig.

Man växer otroligt mycket psykiskt i denna jobbiga period. Man ser allt i större perspektiv, man lär sig leva i nuet, något som egentligen alla behöver lära sig. Något som verkligen har gjort ont i hjärtat är när man hör barnskrik på avdelningen. Man hör verkligen skillnad på ett barn som fruktar för livet, och ett barn som bara är gnällig. Det är sådan skillnad! Inte bara jobbigt att vara där och gå igenom sitt eget helvete, utan det är också jobbigt att se alla sjuka barn. Den där lilla sjuåriga pojken ska inte gå runt där, kal på huvudet med en droppställning, han ska vara ute och leka med sina kompisar.

Det finns ca två miljoner barn i Sverige. Varje år är det 300 barn som drabbas av barncancer. Om man ser det så, så kanske det inte känns som så mycket. Men om man skulle se alla dessa barn framför sig så är det många, 300 för många. Och 60 barn av dessa mister livet. De har knappt hunnit börja sitt liv. Det hela är som ett hemskt lotteri, fruktansvärt orättvist.

Jag önskar att denna gåta någonsin kommer att kunna lösas. Och för att det ska kunna gå så måste vi ha hjälp. Så snälla skänk pengar och stötta mig och alla andra barn som är sjuka. Var med och rädda liv. Tack!

Här kan du vara med och stötta alla sjuka barn!

Två bilder från dagen då jag gick ut nian. Var mitt i en cellgiftskur så firandet blev inte som vi hade tänkt oss. Men dagen blev ändå bra då jag fick umgås med min familj, mina stöttepelare!

Detta är från en fredagkväll, vi trodde vi skulle få komma hem men värderna var alldeles för dåliga. Då kom världens bästa sjuksköterska och muntrade upp mig. Något som jag uppskattaade väldigt mycket!

Ännu en gång som sjuksköterskorna gjorde mig glad! Här hade de precis givit mig nygräddade våfflor som de hade stått och gjort. Sådana här "småsaker" betydde riktigt mycket för mig!

Gillar

Kommentarer

emelieekarlssonn
emelieekarlssonn,
Vilken kämpe du är!!! Kram på dig<3
nouw.com/emelieekarlssonn
legefrue
legefrue,
Tack för att du delar med dig av din historia! Vilken otrolig kämpe du är!!! Kram
nouw.com/legefrue
Yasminegill
Yasminegill,
Du är en kämpe. 💕
nouw.com/yasminegill
Ivana
,
Världens bästa Saga! ❤
Annicka lavemark
,
Saga du har kämpat! Håller med dig barn ska inte bli sjuka. Vi måste lösa cancerns gåta. Bli barnsupporter 💕 Autogiro gör att det dras per automatik. Ett biobesök tex kostar mer . Snälla stötta barncancerfonden. Om alla som läser Sagas blogg hjälper till är vi en bit på väg. ����💕
Lena
,
Fina Saga du är en verklig kämpe med ett så positivt synsätt trots din situation. Är säker på att du glädjer många med din närvaro och underbara utstrålning. Att stötta din insamling är självklart för mig även fast jag är månadsgivare. Sarkom är en av många barncancersjukdomar. Men just sarkom är så svårt och behöver forskas mycket mer på. Håller med ovanstående och alla läsare ge en gåva till baencancerfonden. Kram till dig Saga ❤
Ulla
,
Visst är det jättetoppen om folk ville stödja fonden mer. Jag har valt att stödja den lokala barncancerföreningen. Alla lokala barncancerföreningar behöver massor med hjälp. De ordnar så länets barn har det bra på sjukhuset o att föräldrarna kan finnas i en lägenhet i närheten. Det finns hur många hål som helst för föreningarna att stoppa pengarna i. Tillsammans äger de också Almers hus på västkusten. Jag och mina döttrar var där en vecka. Helt outstanding!!! Pengar till de lokala föreningarna går till rent praktiska saker som underlättar för både de sjuka barnen o deras anhöriga. De pengar som barncancerfonden får in går enbart till forskning. Och det behövs och är bra. När min dotter var sjuk, 1994, hade vi video och TV på rummet och massor m filmer fanns att låna på avdelningen. Gratis telefon o gratis kaffe för oss föräldrar och ett mysigt föräldrarum m pentry på avdelningen. Allt fixat av den lokala föreningen. Och leksaker, pussel, spel etc. Helt fantastiskt!
SagaLundin
SagaLundin,
Ja! Det är jättebra att stötta den lokala fonden! Det glömmer man väldigt ofta bort. Men det hjälper otroligt mycket! Tyvärr är det väldigt slitna saker på avdelningen och massa saker skulle behövs bytas ut. Så superbra att du påminner mig och informerar de andra! Kram! ❤️
nouw.com/sagalundin