Att inte våga tänka framtid

Jag vågar inte tänka framtid. När jag pratar om min framtid pratar jag oftast inte längre än ett halvår. För jag vet ju inte hur lång tid jag har kvar här på jorden. Har så otroligt många tankar om detta. Har under hela mitt liv byggt upp mitt framtida liv med barn, ett hus, och en hund, ja det där "vanliga" livet. Det har verkligen varit solklart för mig, men nu finns inte den planen där längre. För jag har ju i stort sett fått sagt till mig att det troligtvis aldrig kommer bli så.

Funderar väldigt mycket på skolgång i höst. Det är ju planerat att jag ska gå i skolan, men hur gör jag om jag får ett dåligt besked?! Känner mig inte alls "sugen" på att lägga min sista tid på att stressa i skolan, om jag ändå inte kommer få användning av det.

Tycker det är superjobbigt att prata om kommande år. Till exempel vad man vill jobba med när man blir äldre, eller något liknande. "En sådan där bil vill jag ha när jag får körkort". Kommer jag hinna ta mitt körkort? Undviker helst det ämnet, men ändå dyker det upp rätt ofta. Och då påminns jag om allt det jobbiga som jag gått igenom det gångna året. Ingen vet ju något om min framtid, och det är det som är så läskigt.

Det är ju både bra och dåligt att leva i nuet. Man tar ju verkligen vara på stunder här och nu, och man skjuter inte upp saker som man vill göra. Men jag tycker det är otroligt jobbigt att planera saker, för jag har ingen aning om hur jag kommer att må om två månader.

Kanske verkar det som att jag är jättedeppig just nu, därför vill jag bara klargöra att så inte är fallet. Jag är rätt glad just nu. Men dessa tankar har snurrat runt i mitt huvud ett tag, och jag vill dela med mig. Bloggen är ju trots allt min dagbok.

Kramis!

Kolla denna sötisen! Tyckte han såg ut som en liten Yoda, ni vet från Starwars filmerna haha!

Gillar

Kommentarer

Anki
,
Så fint du skriver, jobbiga tankar som du formulerar så bra! All kärlek till dig❤️Du är bäst Saga💕
Johan
,
Vi sitter alla i samma båt, inte sant? Ingen vet ju något om någons framtid. Tack och lov! Framtiden är väl ett rätt ointressant begrepp om man tänker efter. Man kommer ju ingenstans med den. Jag är däremot övertygad om att man bör planera framåt i tiden. Det kan du göra också, precis som alla andra. Stöter man på diverse hinder på vägen så modifierar man bara sina planer och skisser, om man inte kan röja hindren ur vägen.
Ulla
,
Visst är det ibland hopplöst att inte ha ett löfte om morgondagen, det har ju ingen. På en sekund är livet ibland förändrat. Planera kan man ju göra ändå, bara man inte planerar resultatet. Fundera på det så förstår du hur jag menar. Plugga det du tycker är kul men om livet vänder så får man ändra planen. <3
Naatly
Naatly,
Förstår att det måste vara riktigt tufft ❤️ Hur ser din prognos ut? ❤️
nouw.com/naatly
Nyponsoppan
Nyponsoppan,
Fortsätt kämpa <3
nouw.com/nyponsoppan
sadine
sadine,
Gled in på din blogg för någon dag sen och har läst igenom den, för jag blev så tagen av din styrka som lyser fram här. Du verkar vara en superhärlig tjej och jag hoppas verkligen att du övervinner cancern och få uppleva allt du vill göra här i livet. kramar till dig!
nouw.com/sadine
Pias
Pias,
Alla skriver så klokt och jag halkar nog in på det spåret, att framtiden är oviss för alla, gör det du brinner för, läs något du är nyfiken på (om det nu är plugga du vill) Tack än en gång att du delar dina kloka tankar.
nouw.com/pias
Dfr
,
Saga - jag vet inte vad jag ska säga, du är så underbar då du orkar dela med dig om ditt liv. Jag har dock inte svar på hur du ska tackla din framtid och jag förstår din ångest... jag vet dock ungefär hur du mår då min familj är i en annan cancersituation men allt känns så orättvist för dig, oss och alla andra unga människor som drabbas...
Anki
,
Det är som du säjer bra att leva i nuet. Men för att det ska bli tillräckligt bra så vill man våga blicka framåt. Har levt med återkommande depressioner i nästan hela mitt liv och känner så väl igen det där att man inte vågar se framåt. Jobbigt att vara där...all styrka till dig! Kram
Ann
,
Man vet ju alkdrig vad som komma ska. Det bästa är sätta upp småmål och klara av det sen göra nya. Du gör rätt lev idag morgandagen kommer ändå. Sån livsglädje omtänksammaste vackra fina saga. Du ger folk glädje förståelse. Du är bäst kram