Att få träffa någon som förstår (Del 2)

Skriver att ni ska vänta några minuter på nästa inlägg och så kommer det inget, sorry! Det var tanken, men denna lilla filur råkade somna hehe.. Men här har ni resten!

Måndag 5/3

Vi tog sovmorgon, eftersom det blev sent för oss dagen innan. Hemsjukvården kom vid tio för att lämna lite mediciner och för att läsa av pumpen. När de ändå var hos oss bad vi om hjälp med omläggning inför duschning. Jag försökte förklara noggrant steg för steg, ni vet ju att det annars är mamma som är boss på det haha. Vi lyckades rätt så bra tillsammans och det läckte inte in. Godkänt med andra ord. Skönt att få avlasta mamma lite, istället för att hjälpa mig kunde hon stå i köket och baka lite scones till frukost.

Så härligt att få komma ut från duschen och känna doften av scones som hade spridit sig i hela huset. Jag och Frida tog en lång stressfri morgon, och åt våra goda scones. Sedan satte vi oss framför min sminkspegel och började sminka oss. Har nog aldrig suttit så länge och sminkat mig, men det är väldigt svårt att göra det samtidigt som munnen går nonstop haha. Därefter lockade vi håret på varandra. Ännu ett stort intresse vi båda har. Så himla häftigt hur lika vi är varandra, allt jag gillar gillar hon, och tvärtom haha.

Vi pratade ett bra tag om hur mycket lite smink och en peruk betydde för en under behandlingstiden. Man ser ju så otroligt sjuk ut när man tappar varenda hårstrå på kroppen. Utseendet blir så förändrat att man knappt tror att det är samma person. Att kolla sig själv i spegeln var hemskt, det var ju inte sig själv man såg, utan istället en vidrig sjukdom. Det var då sminket räddade mig, det fick mig att känna mig lite mer som mig själv igen. Fick ju experimentera en hel del, se vad som funkade allra bäst, och det var nog där intresset växte för oss båda.

När vi var färdiga med allt hade vi en liten photoshot haha. Vi ville ha lite foton med varandra, och bilderna blev verkligen superfina. Vet inte om jag inbillar mig det men det känns som om svullnaden i ansiktet har lagt sig lite, vilket får mig att känna mig lite mer bekväm i mig själv. Vi pratade lite om det också, att folk tycker det är så konstigt att jag bryr mig så "mycket" om mitt utseende. Och ja, utseendet är tyvärr en väldigt känslig sak såhär i tonåren, och det är nog det folk glömmer bort, att jag är en tonåring mitt i allt detta. Men såklart försöker jag varje dag trycka bort de tankarna och vara glad över att jag lever. Det spelar ingen roll hur mitt skal ser ut utan det är insidan som räknas. Att tänka så alla gånger är ju tufft när man är mitt i det, men försöker gör jag iallafall.

Sen eftermiddag behövde vi sätta oss i bilen för att köra till Arlanda, då Frida skulle flyga hem. Hade velat haft kvar henne hela veckan om jag hade fått önskat, men denna gången fick det bli en kortvisit eftersom mitt mående var så osäkert. Kändes som att vi inte alls hann prata klart och jag vill gärna prata mer med henne. Kruxet är ju bara den långa distansen, som gör att vi kanske inte kommer kunna träffas så ofta. Som tur är är vi bortskämda med telefoner så vi kommer kunna hålla kontakten på det viset.

Som tack för att mamma ställde upp och skjutsade Frida till Arlanda två gånger ville jag hjälpa till och underlätta på något sätt. Därför ställde jag upp och lagade lite mat. Tycker egentligen inte att det är så jätteroligt att laga själva maten, utan det roliga med det hela är uppskattningen man får efteråt. Mamma blev verkligen superglad! Och eftersom hon slapp laga maten hann hon både fixa i tvättstugan och dammsuga, och kunde därmed hänga med oss efter maten. Win Win!

Och det var efter maten olyckan inträffade. Jag som trodde oturen var förbi, men jag visades mig ha fel. Nu undrar ni säker vad som hände, och ledsen för att jag säger A men inte B men jag vill att det blogginlägget ska vara utförligt och bra, och mitt huvud är för trött för att skriva det just nu. Oroa er inte, jag ligger just nu på sjukhuset och får ordentligt med smärtlindring. Skriver så fort jag orkar och vet mer om hela situationen. Ta hand om er!


​Världens finaste tjej! <3

Gillar

Kommentarer

Madde
,
Härligt att ni fick några dagar ihop👍. Hoppas ni kan träffas snart igen och bara få va💛.
J-Å
,

Kul med din nya kompis Frida som du är på samma våglängd med och med liknande erfarenheter.


PS. Det skulle komma ett nytt inlägg om några minuter sa du,. Och jag som satt och väntade och väntade hela natten men först på morgonen kom det haha 😊


Irene
,

Söta tjejer!

Malin
,
❤❤❤
Malin
,
❤❤❤
Malin
,
❤❤❤
Cilla
,

Så himla fina ni är!!!! ❤️

Tiobarnsmamman
Tiobarnsmamman,
Du verkar ha haft det kul med henne😊din mamma verkar vara en härlig mamma❤️
nouw.com/tiobarnsmamman
Ulla
,
När jag tittar på fotona så är hela världens ord överflödiga.
Carola Salén
,

Så kul ni verkar har haft tillsammans framför smikbordet och kameran, det är jätteviktigt att sminka sig och känna sig fin, vare sig man är frisk eller sjuk. Hoppas ni kan träffas snart igen❤️