Att få träffa någon som förstår (Del 1)

Söndag 4/3

I höstas var det bestämt att jag skulle vara med och spela in en serie som heter "Livet på paus", tillsammans med Barncancerfonden. Den serien handlar om när man får cancer i tonåren, och skapades i syfte att hjälpa andra tonåringar som går igenom samma sak. Som sagt skulle jag medverka men jag beslutade mig i sista sekund för att tacka nej då jag tog chansen att resa till Portugal istället. Såklart var det jättetråkigt att avboka och jag hade så gärna velat varit med, men jag är ändå glad över mitt beslut, detta visade sig ju vara min allra sista resa utomlands.

Serien släpptes nu i samband med Barncancerdagen och nyfikna jag har såklart kollat igenom hela. Där fick jag se och höra om en tjej som heter Frida, om hennes kamp mot den vidriga sjukdomen. Hon är lika gammal som mig och fick sarkom vid 14-års ålder, blev "frisk" och fick två år senare ett återfall. (Se videon om henne nedan.) Intresset att kontakta henne blev stort, vi kändes så lika på något sätt. Så, jag hörde av mig! Vi beslutade bara efter några SMS att vi ville träffas. Det enda problemet var bara att hon bor i Skåne och jag i Uppsala, en ganska lång resväg. För mig är det alldeles för riskabelt att resa så långt, därför var Frida snäll och erbjöd sig att flyga upp hit istället. Vi preliminärbokade ett datum, jag vågade nämligen inte låta henne boka en biljett eftersom jag trappade ner på kortisonet. Och som jag nämnt så har jag varit väldigt väldigt försiktig med att boka saker då jag verkligen varit 99% säker på att jag skulle må bajs efter att jag avslutat kortisonbehandlingen. Det började närma sig datumet och Frida frågade om det var okej att boka. Jag tvekade och funderade massor, men tillslut sa jag bara "Kör!". Jag ville inte behöva anpassa mig efter min sjukdom och orkade inte heller vara rädd längre. Just nu mår jag bra, ja, sluta vara rädd då för i helsike! Blir det skit så blir det, och Frida om någon förstår det och hur snabbt det kan vända.

Så i söndags åkte jag och mamma till Arlanda för att hämta henne. Inte en tyst stund när hon satt sig i bilen, vi alla ville verkligen prata om allt. Märkte väldigt snabbt att vi båda var extremt lika och det var så underbart att sitta och snacka med någon som vet exakt vad man gått igenom. Mina vänner är bra på många sätt, de stöttar mig till 110%, men de  kommer aldrig någonsin kunna förstå fullt ut hur det är att vara cancersjuk. Därför är det så otroligt skönt att få hänga med någon som vet precis vad man gått/går igenom utan att behöva förklara en massa.

Mamma lämnade av oss i stan, där jag hade ställt min bil, och fortsatte därefter hemåt. Jag och Frida hade en fullsmockad dag med planer där vi började med ett stopp på Gränby, ville ju visa vad det är jag snackar om hela tiden. Så först behövde vi lite energi och tog en fika. Efter fikat gav vi oss in på lite shopping. Det blev en rätt så kort shoppingrunda då vi var tvungna att ta oss ner mot city, jag hade nämligen bokat bord på favoriten, Pinchos. Ett roligt sammanträffade, för det var tydligen hennes favoritrestaurang också. Mycket mat, mycket prat, sedan bar det iväg mot bion. Och denna gång blev det fifty shades, ja, ni vet den där snuskfilmen haha. Förutom den dåliga kvinnosynen tycker jag väldigt bra om filmerna, ändå rätt så bra handling. Recomend recomend!

Efter bion var klockan mycket och då var man extra glad över att vi fick ta bilen hem. Snacket fortsatte här och munnarna gick nonstop haha, inte en ända stel sekund. Vi var helt slut när vi kom hem, en lång dag för oss båda, vi har ju inte den där energin som "friska" människor har. Därför blev det sängen på en gång, och jag somnade sekunden jag lade mitt huvud på kudden.

Nästa inlägg uppe om några minuter!

Gillar