Arg på mig själv

Idag ville inte riktigt dagen dit jag ville. Planen var egentligen att jag skulle bli hämtad av Jenny, som skulle åka tillsammans med mig in till stan där jag skulle träffa en person. Men så blev det inte. Vaknade nämligen av ett sms från tjejen, som behövde ställa in då hon inte riktigt var helt kry. Är man sjuk så är man och då ska man såklart ställa in så att man inte smittar vidare smittan. Men detta satt käppar i hjulen för mig och min plan för dagen, och när något i min plan kraschar, så blir helt plötsligt hela dagen förstörd.

Jag gjorde iallafall ett försök till att vända dagen till det bättre. Försöket var en dusch. Jag vet nämligen att jag oftast känner mig lite lugnare i själen efter det. Mamma hade unnat sig själv en promenad och var ute och gick, och ja, jag ville ju verkligen duscha. Och om ni tror att jag har något tålamod tror ni fel, för det existerar inte i denna kropp. Därför tog jag saken i mina egna händer och började plasta om mig själv haha. Och på något konstigt vis lyckades jag få ihop paketet. Såklart inte lika bra som proffset (mamma), men sitt syfte klarade den av iallafall, inget läckage. Dessvärre gav inte duschen det där lugnet jag ville ha, och jag kände mig fortfarande sådär uppgiven. Kunde verkligen inte förstå. Varför skulle jag hänga upp hela dagen på en sådan liten grej?! Nej, ibland är jag ett jävla mysterium!

Jenny kom hit och vi försökte tillsammans klura ut något vi kunde göra med dagen. I brist på annat beslutade vi oss tillslut för att åka in till stan. Och hurni, vädret idag, vad hände?! SNÖKAOS!!! Från oss till stan (2 mil) såg vi hela fem bilar som hade kört av vägen. Vill inte ens veta hur många olyckor som skett idag. Ber till gud att ingen skadats allvarligt, även fast jag har rätt svårt att tro att vi alla fick änglavakt. Ännu en gång ett bevis på att livet är skört. Snälla, ta hand om er där ute och kör försiktigt!

Vi började med lunch. Och som många andra gånger på senaste blev det sushi för mig. Alltså blir galen på alla dessa jäkla cravings haha. Vart kommer de ifrån och varför får jag dem ens?! Det går liksom inte att ignorera haha! Det roliga är ju att jag tidigare inte alls varit ett så stort fan av sushi, det har liksom gått i men verkligen inte varit gott. Och så helt plötsligt är det det ända jag vill ha om dagarna. Nej, fattar noll! Hoppas på att det inte blir så långvarigt, sushi är ju tyvärr inte det billigaste direkt.

Efter maten gick vi runt och kikade i lite affärer då vi båda var i behov av några saker. Såklart lyckades jag då möta den där människan som det inte var läge att möta just idag, en personal som tog emot mig i kassan. Inte den där snälla goa människan jag behövde utan precis tvärtom. Tårarna satt i halsen när jag gick ut därifrån. Och egentligen hade det inte behövt blivit sådan stor grej utav det. För hade det varit en bra dag för mig, hade jag bara tänkt "Stackars henne som är så arg!", och sen skrattat av mig det och lämnat det där. Därför blir jag typ arg på mig själv för att jag inte kan göra det.

Ska faktiskt inte sitta och bara tycka synd om mig själv, jag träffade ju faktiskt motsatsen till den otrevliga personalen också. Jag sprang nämligen in på Starbucks för att köpa en kaffe. De har som ett klippkort i deras app, där man registrerar varje köp, och efter några gånger får man en gratis dryck. Använt appen några gånger och har då fått mina köp bekräftade. Men såklart skulle det också hålla på och strula idag, och jag kunde inte ens komma in på kontot. Stod säkert där i fem minuter och försökte få fram det innan jag less sa "Jag ger upp!" och suckade. Jag tog emot min dryck och satte mig ner i en av deras soffor. Inte långt därefter kom killen i kassan efter med ett litet presentkort/kupong som gav mig en gratis dryck. Ett sådant erbjudande som man "strävar" efter i appen, det man egentligen skulle samla till. Ja, tack du fina människa! Tänk ifall alla hade denna vänlighet och förståelse. Så lite som behövs egentligen, för något som betyder så så mycket.

Tyvärr hängde ångesten och ledsamheten kvar i luften under hela dagen. Och när vi sedan kom hem från stan kände jag mig fortfarande väldigt låg och nedstämd. Lite jobbiga smågrejer och små motgångar här hemma också räckte för att denna dagen skulle sluta med några tårar. Men tror faktiskt det var det som behövdes idag, få gråta ut lite.

Skulle inte förvåna mig om jag vaknar imorgon och hittar en massa stavfel osv i denna text. Är nämligen svintrött och räknas just nu knappt som en människa haha. Så, ha överseende med grammatikfel så ska jag fixa det så fort som möjligt. Natti!

Gillar

Kommentarer

Malin
,
❤❤❤
J-Å
,

Något stort fan av sushi är jag inte. Men däremot semlor mmm.. 😊

Frulindhamn
Frulindhamn,
Finaste du! ibland fastnar man verkligen i nedstämdheten och då är det så svårt att vända på det, men kanske behövde du få gråta lite 💕. jag hoppas att du mår bättre idag. kram!
nouw.com/frulindhamn
Carola Salén
,

Hej Saga, idag är en ny dag och jag hoppas det blir bra, rolig och mysig för dig raring. Jag ska gå på bokrea😃 Puss💋o kram, skumbanan Krigarprinssesan 👑

Fia
,
Som alla andra säger, försök att inte vara så hård mot dig själv. Jag förstår verkligen att du vill maxa alla dagar som bara går, frågan är hur mycket kvalité de blir på dagarna om du inte är utvilad? Att bara Vara en hel dag kanske gör att du orkar maxa 3 hela dagar och känna dig pigg
Fia
,
Och att bryta ihop får man, man får också vara otålig. Du är en fantastisk tjej!
Erika
,
Du vackra flicka, förstår poängen. Det är vardagslunken som är livet. Att kunna duscha, leka med hunden, äta något man gillar, ströva i en galleria med en kompis... Förtsätt göra det du gillar och orkar med. Var glad, ledsen och arg, det är också livet.
KG
,
Hej Saga! Jag läser din blogg nästan varje dag. Har själv en liten dotter med cancer. Jag tycker du verkar vara en så fin människa. Stark (& med att vara stark menar jag att man också vågar & tillåter sig vara svag), modig och levnadsglad. Det suger att livet blir så mycket kortare för dig än vad du förtjänar. Suger verkligen. När jag läser inlägg där det står om att du är besviken på dig själv blir jag lite ledsen för jag önskar du kunde se att du gör så mycket redan bara genom att kliva upp ur sängen & finnas till. Samtidigt så är det en del av att vara människa, oavsett hur lång tid en har kvar. Så samtidigt vill jag ju inte heller att du ska känna skuld över att du blir arg på dig själv, då blir det bara en lång negativ spiral. Hoppas du kan få låta alla känslor få finnas & bara finnas där, även om det är svårt. Utifrån önskar jag dig också att äta så sjukt många semlor du vill, sushi varje dag & bara göra allt som ger dig någon vardagsglädje. Du är så värd det så det är inte klokt. Snälla, gör det, bara ge efter för livets alla goda ting i form av sötsaker & mat iallafall, varför inte?! Jag önskar dig så mycket gott som går att få & jag önskar dig guldkant på varje dag, även dom pissiga dagarna. Stor kram Saga!
Nillans
Nillans,
Åh fy inte kul att bli illa bemött av någon i butik . Jobbar själv i butik och tycker att kunden alltid ska bli väl bemött. Ha en fin dag ❤
nouw.com/nillans
Pias
Pias,

Hoppas det e en bättre dag idag. Allt gott till dig 💕

nouw.com/pias